sâmbătă, 21 iunie 2008

Legume umplute



INGREDIENTE:

-500 g carne măcinată (porc + vită)
-1 ceapă
-2 ouă
-2 căţei de usturoi
-amestec de verdețuri (pătrunjel, mărar, busuioc etc)
-sare, piper
-1 foaie de dafin
-1 lingură de pastă de roșii
- legume pentru umplut: ardei, cartofi, gulii, dovlecei etc

Ceapa se călește în puțin ulei. Când e sticloasă se adaugă și o jumătate de ardei roșu tocat mărunt și se mai călește puțin. Acest amestec se adaugă peste carnea măcinată; se mai adaugă ouăle, amestecul de verdețuri, usturoiul pisat mărunt, sarea, piperul. Se scobesc legumele care se vor umple. Ce a ieșit din scobitură se toacă mărunt și se pune peste carne. Se amestecă foarte bine până se omogenizează compoziția de carne.

Se așează legumele umplute în vas termorezistent. Eu am avut doar cartofi și ardei. Se adaugă puțina apă în care s-a dizolvat pasta de roșii și am presărat niște codițe de ceapă verde tocate mărunt, si o frunză de dafin.

Se coace la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.

Cartofi umpluți
Ardei umpluți
Se servesc cu câte o lingură generoasă de smântână.

(P.S. Ăsta a fost trendu' pe culinar.ro zile trecute :P )

3 comentarii:

  1. Ce-am salivaaat la prima pozaa :P Arata tare bine. Cat de curand tre' sa fac si eu ardei umpluti ca-s tare buni..

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata prea bine…am sa incerc si eu reteta asta

    RăspundețiȘtergere
  3. Dap, sunt bune-bune; in week-end am de gand sa mai umplu ceva legume, sa vad ce-oi gasi la piata. :)

    RăspundețiȘtergere