joi, 1 martie 2012

Fir roș' răsucit c-un alb

Fetete cochetele, se duse iarna cea mare, azi fu prima zi de babe. Nu noi babe, ci știți voi despre care babe Dochii este vorba în propoziție.

Frig dimineața, mai însorit după-masa, ca în luna lui Mart(i)e. Cei doi bărbați importanți din viața mea și-au făcut încă de ieri prezența, în mod discret.


 Buchetul e handmade, nu e de cumpărat, și e făcut cu multă dragoste. De tată. :)



Inimioara din aur a lui dl. Happy are și garanție, și funda din fir de mărțișor a fost făcută exact în fața lui, asta ca să se certifice autenticitatea.

Mi-a plăcut și firul mare pe care l-a făcut Bia și l-am atârnat la loc de cinste pe panoul din plută pe care păstrez o mică parte din minunile minunate.


Nu am avut inspirația de a imortaliza pentru nemurire restul de mărțișoare chicioase rău, da' știți cât de rău????!!!! Îmi pare rău că le-am pus la coșul de gunoi...mai ales când am descoperit că Sandibela face colecție de ele. Am primit și-o floare-pom, din aia făcută pe-o piatră din sârmă din aia subțire. Hidoșenia venea de la florile multe, mici, rozzzz și din plastik. Transparent. M-au luat instant transpirațiile când am văzut-o. O colegă mi-a spus că-mi dă un mileu din plastic să-l pun sub pietroi. Iar mileul să-l pun pe televizor. Nu mai am televizor din ăla lat, am televizor din ăla agățat pe perete, ca tabloul, deci unde să pun bolovanul cu floarea din plastic rozzz? Exact, ați ghicit! În coșul din plastic de lângă birou.

În drum spre casă m-am întâlnit cu niște băieți care mi-au oferit mărțișoare. Unul dintre ei mi-a dat un plic, sigilat în țipla lui de celofan, în care era o felicitare handmade. Mă și bucuram de urările scrise mână. 


Păcăleală, zici că era 1 Aprilie. Păi felicitarea handmade avea încă "ceolofanu" pe ea, cum să cred că era scrisă. Dacă o vreau scrisă n-am decât să mi-o scriu singură.

Și în final, să știți că n-am depus la marele coș chiar toate marțafoaiele chinezești (adică broșele cu piatră și sclipici), antice (adică cele din recolta de anii trecuți) sau din altă categorie care mi-e personal în scapă la momentul de față. Nu m-a lăsat sufletul să arunc frumusețea asta de marțafoi, clar că e handmade și ăsta, ori mie-mi place handmade-ul.


Ce-are că s-a spart unpicuț punga de ambalaj? Ete, Sandibelo, hai de-l ia și ți-l pune la colecția ta. E frumos marțafoiul, ie albastru, ie cu codițe, și ți-l și împrumut de tot. Zici că e obiectul ăla care se dă la mirese (lol). Doar că are unpicuț de defect la ochi marțafoiul:


Îi cam fuge-un ochi, și creatorul marțafoiului a făcut niște vodoo, uite cum a înfipt acul, direct în inimă! Eu sper că e de bine.

Deci Sandibelo, nu mă refuza, că poate mă supăr și îți aduc un coș de gunoi plin cu marțafoaie care mai de care!

Vă fac mai încolo și-un ceai, să nu ziceți că n-ați primit nici măcar o rețetă pe ziua de azi! Hai, vă pup!

P.S. Care când aveți babele? A mea-i pe opt, am zis!

Later edit:



52 de comentarii:

  1. pfiiii, am si uitat cum arata martisoarele! :((

    bolovanul cu floarea din plastic rozzzzzz mergea pus in masina rozzzz, tztztz! si baba mea e pe 9, c-am auzit c-ar fi in functie de data nasterii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, măi, nu m-am putut gândi la una ca asta. Mi-a paralizat creierul instant când am scos pietroiul din plasă. Îmi pun speranța că până la anu' voi avea mașina rozzzzz cu gene false și atunci voi da sfuoară-n tzară pentru chestii rozz numai bune de asortat.

      Deci te-am notat cu baba nouă.

      Ștergere
    2. Notat!!! Baba Zsuzsa - 3 (trebuia sa scriu baba duamna Szusza, dar nu ne mai domnim acuma!) :)))))

      Ștergere
  2. Vaaaaaaai, Hepilindo, multumesc de martisor....ma provoci sa mai pozez niste chiciuri.Azi la taraba pe langa trandafirii aia auriti am mai vazut martisor in forma de inima si pe inima doi un el si o ea care vor sa se pupe.Ceva de groaza cu martisoarele astea.Unde-s alea de tabla frumos pictate?Am vazut doar cateva frumoase, dar restul.......Ah, am vazut si fluturasi roz bombon si cu slipici.

    Hai fata, baga un ciai sa ne spele greata:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci da, deja îmi imaginez tarabele tale, sunt exact ca și tarabele mele. Cea mai tare fază am văzut-o azi la manichiură: mărțișorul broșă în formă de floare. Avea locurile pentru pietricele goale. Am încurajat Monica să nu dispere, cu siguranță pietrele le va primi la anu'.

      Bagu-mi un ciai, că nu se mai poate, e epidemie de grețoșenii hidoase. :))))))

      Ștergere
    2. baaaai, deci m-am babit de tot hahahahahaha! hai, ca pana la final iti mai zic de zece ori ca - citez - baba mea e pe 3 :))))))))))))))))))))))))))

      Ștergere
    3. Ia, că mai notez încă o dată! 3, deci trei.

      Ștergere
  3. Ah, am uitat!frumoasa inimioara d-lui Hepi!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măcar e medalion pot să fac ceva cu ea. :))

      Ștergere
    2. Nu te-am putut scrie pe caiet cu baba. Ne zici sau ie secretă baba ta?

      Ștergere
  4. amea-i pe 3. sa vedem, parca vad ca e cu fundu-n sus, tineti-va bine, ca la cat imi tuna si-mi fulgera zilili astiaaaaaa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Notat, baba trei!
      Nici cu baba doi nu mie rușine, sictirită rău de tot este!

      Ștergere
  5. ps: vorba lu Sandi, a venit primavara-n salon :)))))

    RăspundețiȘtergere
  6. pps: (muama, incoerenta sunt) io am vazut niste brose pe post de martisor cat pumnu meu. muama! tot felu tot felu de nebunii. aia cu martisoarele frumoase erau undeva mai la coada. in plus, la capitala, pretu creste progresiv cu cat te apropii de centru. la periferie 50 de bani alea frumoase (la restu m-am uitat asa, din avion), la bulivar la smecheri 1,5 ron. acelasi gen de martisor. specula, tranzactii la bursa nu alta ;)). deci, ti pup! gata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, la periferie noi nu avem tarabe, le avem pe tuate pe strada mare, că așa-i la noi în sat, doar o stradă mare și-n rest niște ulițe, unpic pavate. Și prețurile-s după om, după criză, după ce vrea mușchii tarabagiului, absolut fără nici o logică.

      Ștergere
  7. A mea e tot pe 9, cica in functie de data nasterii...:)) Baba de azi e dementa rau...ii cam ploua !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap, e acrită și sictirită rău babornița doi. Io-s încântată de manichiura nouă din baba 2. Dacă vă zic că e cu acuarelă mă credeți? Ia, că editez și vă arăt, fiindcă bloger nu știe poze în comentarii.

      Ștergere
  8. la mine baba 2 e frumoasa, vreti sa veniti incoa? :)) baba 3 cic-o sa fie calda (16 grade), da' cu tunete si fulgere :D

    RăspundețiȘtergere
  9. deci, pe final: babamea e pe 3, daca n-ati inteles inca :)))))))))) (gruaznic, imi e rau de o saptamana si ceva incoace, cre ca de acolo mi se trage maica), deci baba mea e pe 3 =))). a, si vedeti ca am o intrebare filozuofica la mine pe blog da? nu, nu va mai spun si acolo ca baba mea e pe 3, jizaaaaaaas!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recepționat 1 bucată babă trei!!! Am văzut întrebarea-n blog, dar mă tem că dacă scriu io și Sandibela pe blogu-ți, iar îți fug intelectualii de-acolo :)))))

      Ștergere
    2. ma, e doar o iluzie. nu e niciunu intelectual la mine. doar ne prefacem :)))))), ca stii cum, la Sandi e salon, la mine e carnaval :)))

      Ștergere
    3. Deci ți-am scris la întrebarea filosofică. Acuma mă duc să caut să văd unde găsesc un cățel. Teckel, băiețel.

      Ștergere
    4. si io am scris, si io am scris...

      Ștergere
    5. Se putea să lipsești chiar tu de la apel? :)))))))

      Ștergere
    6. io cu comentariul meu voi lua premiul pentru cretinitate =))

      Ștergere
    7. pai ma suparam daca lipsea si, se stie, pe nebuni nu tre sa ii enervezi :))))))))

      Ștergere
  10. Deci pentru cine n-a înțeles până acuma, baba Zazuzei e pe trei. Întrebare pentru concurs. Cine are baba pe trei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci, da, exact, ai câștigaaaaaaaaaat!!!!!!

      Ștergere
    2. Guvi?! Treci la spital! baba mea e pe 9, ca si salonu'? Ce nu ti-e clar? Crezi ca ma poti deruta? Avem babele pe aceasi data.Daca e frumos la NY , o luam ca e baba mea, daca ploua in Romania e baba ta! Sau invers! Sper ca m-am facut inteleasa =))

      Si baba lu'Zazuza e pe 3, am inteles, a mea e multiplu de 3...mai trebe sa explic?

      Ștergere
    3. Acuma știu de ce spitalul se cheamă Nouă. Că e al babei tale. Trăitz-ar baba nebună! :)))

      Hai, mă, c-ai câștigat și tu, m-ai înmuiat cu multiplul ăla, dar tare de tot. Mă tem că-mi vei spune și criteriul de divizibilitate cu trei...

      Ștergere
    4. Și baba ta n-avea cum să fie slabă... deci da, ie multiplu de trei. A mea-i multiplu de patru, din cauza de saluoane cu jeleu. :)))

      Ștergere
  11. hahahaahhahhahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    RăspundețiȘtergere
  12. Azi e 3 martie! A cui e baba?:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fără-ndoială e babă-ta, se-nțelege din context.:)))

      Ștergere
    2. Pentru nemurire, trebuie să consemnăm că baba asta a fost frumoasă ca un soare, călduroasă și cheltuitoare.

      Ștergere
    3. ne place. mai ales daca a cheltuit fara modestie banii altora :))))))

      Ștergere
  13. Dadadada, baba a fost frumoasa azi, dar nu a fost a mea, e mult prea frumoasa pentru zbuciumul meu...cica ar trebui sa ma reprezinte.a mea este peste 6 zile :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi și atunci a cui babă a fost azi?



      =)) =))

      Ștergere
    2. Da, mă, parcă a ei a fost. Duamne, cum era să vă încurc! A ta babă e mâine, da???!!

      Ștergere
  14. Nop, maine e a ta ! sau a lu'Zazu?

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu fată, nu e a mea. A mea e în opt. A lui Zazu nu cred că e mâine. Da chiar?! Când e baba ei? Nu cred că ne-a zis. Deci io-s precissssă că mâine e Guvi's baba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa va mai zic inca o data cand a fost baba mea? ca vad ca retineti greu... cred ca ieste din cauza de invidie pe banii de la maical :))))))

      Ștergere
    2. Da chiar, nu ne-ai spus când e baba ta!!!

      Ștergere
  16. Vai cum sa aruncI tu martisoarele la gunoi :)?..eu daca le aveam,le pastram toata viata cit voi trai :)..Sint atit de frumoasa..wow...ghiocei am si eu la vecinii mei de peste drum.Ma servesc cu cite unu in fiecare an.O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cât au fost de urâte... dar ți-am promis, la anul le fac pachet și ți le trimit pe toate!!!

      Ștergere
  17. PS: m-a lamurit fi-mea cine e Maical, OMAGAAAAAAAAAA!

    RăspundețiȘtergere