Bună ziua!
Intru brusc în dialog monolog cu domniile voastre fiindcă duamna Zazu' s-a supărat și și-a strâns taraba, ba mai mult a stins și lumina. Păcat că au reușit să o supere, dar sper că după o pauză să se împace cu ea și cu noi, cei care o așteptăm cu lumina aprinsă-n pridvor. În schimb, nu pot să nu sar într-un picior de bucurie că duamna Sandi a intrat și dânsa în lumea bună a blogosferei. Nișa ei, sunt sigură că va fi în zona culinară, dar și a bâzei, că noi eram aproape perfecte la acest capitol prea puțin înțeles de majoritate.
Cum lui Zazu îi place tare mult culoarea verde-n farfurie îi dedic o farfurie cu mazăre. Iar lui Sandibela îi dedic ardeiul, usturoiul, sarea și piperul din mâncarica de mazăre. Fără bundașchenir că de azi e post. Mărarul vine într-un sfert de oră, maxim 20 de minute, așa mi-a zis.
Deci să recapitulăm: 1 ceapă tăiată mărunt se călește în 2-3 linguri de ulei (de orez am pus eu fiindcă azi sunt fițoasă), se adaugă o pungă de 400 de grame de mazăre congelată. Sărăm și piperăm după gust. Adăugăm 2-3 căței de usturoi tocați mărunt. Când s-au înăbușit toate legumele în tigaie, se adaugă o jumătate de borcan de Korona Konzerv de la Lidl (e bun-bun bun, să nu-l evitați dacă îl vedeți!)
În background, Gabena vă face cu |
Ah, nu v-am zis ce e în borcanul cu KONZERV. Pe eticheta cealaltă scrie așa:
Adică în borcan este un bulion cu fâșii de ardei gras. Pe stilul gătelilor din zona satului meu, în borcan se împrietenște excelent zahărul cu sarea, exact atât cât trebuie.
Revin la rețetă: două-trei clocote sunt suficiente, doar niște fire de mărar îi mai lipsesc.
Divin de bun, ca pentru prima zi de post.
Zazu, Sandi vă pupez!
P.S. Aș mânca bundașchenir acum ...
in primul rand, inainte de toate, trebuie sa spun ca de emotie mi-a scapat chimen in tastatura. cre'ca tre sa iau aspiratoru, ca altfel nu mai iese :D. apoi, bre, duamna, nu m-am suparat nici pe mine insami nici pe voi. da' daca ma supar zici ca mai vii cu papa bun asa? ca acu ma infoi odataaa :))), de parca vad ca vii cu sarmale, mmm bun ;)!
RăspundețiȘtergereNoa, imi pare rau ca duamna Zazu dispare cand apar io!!
RăspundețiȘtergereZazuuuuuuuuu, ce pana mea imi faci???
Hepi, pentru o asa publicitate o sa-ti fac un ceai zilele astea!Te pup!
Duamna Zazu, grijă mare cu chiminu'. Mă bucur că te-ai întors unpicuț din drumu-ți. Sarmale verzi ar merge în niște frunze de viță, hrean, gulioare alea alea... dar mai încoloșea la primăvară - promit!!!
RăspundețiȘtergereDar la Sandi îs precissssă precum marmota că vom găsi măcar un ceai verde, ca să păstrăm trendu'.
deci duamna Hepi, nu numai ca vorbim aici despre sarmale, dar blogu' dvs imi arata si o colectie misto de pantofi de la zalando, alaturi cu "jobsuche Oesterreich" in ideea ca poate, daca vreau atat de multi pantofi, ar trebui sa imi gasesc un job mai banos, ca astaaa... :)))
RăspundețiȘtergereOmaga! (vorba Innei și a lui Lady Gaga) Păi evident că pentru a pregăti sarmale ținuta (de firmă) este obligatorie. Cum credeai că fac eu sarmale bune? Evident, ca o duamnă drăguță ce sunt eu, pentru fiecare problemă ivită ofer - gratis- și soluția.
RăspundețiȘtergereP.S. Io mai am speranță să-mi umplu pușculița cu niște creițari de la frumoasele reclame și-apoi să vezi cum mă dezlănțui eu printre sarmale...
interesanta reteta si simpla
RăspundețiȘtergereOmaga! Omaga! Era să mă-nec cu bobu' de mazăre!
RăspundețiȘtergereE simpla si interesanta reteta, ca se face masajul erotic cu boabele de mazare.Nu, nu am incercat, asa am auzit...numai ca trebuie sa fie boabele crude si inghetate.Daca is fierte is bune pentru o masca buna...
RăspundețiȘtergereauzi, da'nu-s cam mici boabele? adica ce poti sa faci cu ele, chiar si inghetate? eventual ti le bagi in nas, da' zic ca acolo nu e zona erogena... hmmm...
RăspundețiȘtergereBiiiig dilemma!
RăspundețiȘtergereZazu' nu se baga buabele alea nicunde.Se face masaj cu ele...:))
RăspundețiȘtergerePăi și atunci unde este ero(t)ismul?
RăspundețiȘtergereFata, lasa erotismul...tin sa te anunt ca mi-s a 159-a membra a blogului.WoW!
RăspundețiȘtergereWelcome, celui de-al 159-lea membru. Blogul meu se simte ca un miriapod! Tre' să-i mai crească măcar un membru, că altfel miriapodul ar fi cam ciung. Ha!
RăspundețiȘtergerena, mah, 160 sa nu fie miriapodu' schiop. si daca o sa mai crezi fodata ca iti sterg comentariile, te bat cu strudelu', sa stii :))). am moderare, intru mai rar zilele astea, ca am trebi prin offline :)))
RăspundețiȘtergereps: nici io nu inteleg unde ieste iero(t)ismu derivat din masaju' cu boabe inghetate de mazare, da' poate ca io nu intelege nimic din chestiile astea rafinate :)))
RăspundețiȘtergereMiriapodu sare de bucurie în toate cele 160 de picioare!Treaba cu bătaia cu strudelu' sună tentant, ca și bătaia cu perne. Io mă bag :D
RăspundețiȘtergereDespre mazăre, mai bine să o lăsăm la locul ei ... deși uneori congelată ajută la calmarea vânătăilor.
Hepi, da' tu nu ne mai gatesti nimic? Da' chiar nimic?
RăspundețiȘtergereNu mai mergi pe la vreo nunta??
Yette mama, yette! http://happy-ro.blogspot.com/2011/11/apple-lime-yoghurt.html
RăspundețiȘtergere(Ce melodie tâmpită e asta cu iete mama!)
Fată, ciai? Nuntă-n post!?! Toamne, toamne!!! (bat în lemn, scuip și-n sân, la norocul pe care-l am ar fi în stare lumea să facă nunți, botezuri și mai știu eu ce cumetrii chiar și-n post.)