INGREDIENTE:
- 500 g brânză dulce
- 3 ouă
- 75 g zahăr
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 50 g stafide
- 3 linguri esență de rom
- 2 lingurițe suc de lămâie
- 50 g unt
- 2 plicuri de praf pentru budincă
- 50 ml de lapte
Se pun stafidele la "îmbătat" în rom și sucul de lămâie:
Într-un castron se pune brânza, zahărul (brun am pus eu), ouăle și se amestecă bine.
Se adaugă laptele (brânza mea a fost cam seacă)
Separat se spumează untul, apoi se adaugă și el peste brânză.
Se pune praful de budincă.
... și stafidele cu tot cu arome.
Se pune compoziția într-o tavă unsă cu unt, eu am folosit formele alea mici de tablă.
Se dau la cuptorul preîncălzit, la 220 de grade pentru 15 minute. Se scot pe grătar, se lasă la răcit și apoi se scot pe farfurie.
Le-am pus puțină glazură de ciocolată, tadaaaam:
Parcă ar fi papanași, se pot mânca și cu smântână, și cu dulceață.
Secțiune:
Delir!
Buun si frumos pozat, bravo!
RăspundețiȘtergereIrinuca, multumex frumos. Pupici.
RăspundețiȘtergereFain, multumim pentru inspiratie! Promit sa o dau mai departe la doritori.
RăspundețiȘtergere