INGREDIENTE:
- 2 bucăți piept de pui (merge și cu file de piept de pui)
- 2 pahare mici de iaurt
- 1 ceapa
- condimente: zarzavat uscat/deshidratat, granule de usturoi, ceapa ciorii, piper, oregano, busuioc, boia de ardei iute, sare și ce mai vreți voi
- 2-3 linguri de ulei de struguri
Se prepară marinata din iaurt, ceapa tocată și condimente:
Carnea se scufundă în marinată:
Se lasă la frigider pentru 2 ore. Eu mai am și pentru mâine, le-am lăsat așa crude, în marinată.
Când au trecut orele de marinare, se ia o tigaie antiaderentă, se stropește cu ulei și se pune carnea la prăjit; lăsați cât mai multă marinată pe carne, că se va face un sos bun.
Carnea se "caramelizează" foarte repede, se întoarce pe partea cealaltă.
Când e caramelizată pe toate părțile, se pun 2-3 linguri cu apă, se dă un clocot și se stinge flacăra aragazului.
Se poate servi cu garnitură de cartofi, sau orez sau diferite legume sotate. Eu, lângă carnea asta, am făcut doar o salată de vară. Prăjirea cărnii a durat cam cât timp am pregătit salata.
Carnea e moale și are "saft".
Mmmmmmmmmmmmmmmmmbun!
Puiul asta trebuie sa fie grozav!
RăspundețiȘtergereEste, Irina, si Sandi l-a facut si a zis ca este "o nebunie".
RăspundețiȘtergereNu ma laud, dar asa e :D
Arata bine...si cred ca e delicios...yamii!
RăspundețiȘtergereBuna Alex,
RăspundețiȘtergereAm trecut sa te vizitez ca de un car de ani nu am mai facut-o.
Am avut prob. cu Blogul.
Puiul acesta rata minunat si asa pus in iaurt cred ca trebuie sa fie carnea f.frageda.Am printat deja reteta,ca ,numai la cuvintul caramelizat si cum arata de bine,trebuie neapart facuta.
Iar acum,ca astazi e si ziua ta de nastere,doresc sa-ti spun,
LA MULTI,MULTI AN FETCITI!Tot ceea ce doresti sa ti-se indeplineasca si sa fii inconjurata mereu de familia ta draga,de oameni sinceri si chipuri zimbitoare.
Cu deosebit respect si prietenie
Laura S.
Pentru tine,te rog viziteaza;
http://de.youtube.com/watch?v=glNjsOHiBYs
Georgis, sa stii ca e bun pieptul de pui facut asa, nu e fad, mai ales ca poti sa-i pui ce condimente vrei tu. Incearca-l si nu-ti va parea rau :)
RăspundețiȘtergereLaura, ma bucur ca ti-ai rezolvat problemele cu blogul, uneori o mica eroare de cod da multa bataie de cap. Bina ca ai rezolvat-o cumva!
RăspundețiȘtergereIn ceea ce priveste puiul, ai dreptate, carnea e frageda, si gustul e nepretuit :)
Iti multumesc pentru urarile pe care mi le-ai trimis de ziua mea, am cantat si eu cu baietii din videoclip :D
Te pup si te mai astept prin bucataria mea!
si eu am facut reteta asta.e buna tare..
RăspundețiȘtergeree incomparabil cu pieptul prajit normal.are secret:marinata ;).
Dadada, Gaby! Nu se poate compara! Multumesc frumos ca ai incercat reteta mea! :p
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine!
Arata demential si sunt sigura ca este si foarte bun la gust.
RăspundețiȘtergereMiumm acum fac :D
RăspundețiȘtergere