duminică, 3 aprilie 2011

"Ice Cream Sundae" - Romanian style ;-)

Bon Dia! Mi-ați lipsit! Deci bine v-am regăsit! Toată lumea e bine? La noi, acum da. A venit în sfârșit primăvara (vara?), pomii-au înflorit frumos, ziua s-a mărit și ea, ce mai, aproape totul e bine de bine, vorba poetului de după blocuri. Galbena e din ce în ce mai frumoasă, plesnește de bine, are 4 ramuri încărcate cu flori:

Iar sor-sa, Lila, se face și ea la fel de frumoasă (I hope so!).


Pe unghii, vestitorii primăverii au fost înlocuiți de flori delicate de măr sau de vișin, (cine știe să îmi spună și mie :-) ) ca să nu se simtă nou venita Lila stingheră:


Ce să vă zic? Pe la bucătărie nu prea am mai dat, mai mult din lipsă de timp, ne-am delectat cu minuturi, sau mâncăruri făcute de alții. Azi, fiindcă este 3 aprilie, și fiindcă până și domnul Google și-a pus șorțul de bucătar-cofetar, am decis că e cazul să onorez și eu înghețata de duminică, sau cum îi spune domnul Google, Ice Cream Sundae.


Astfel se face că în cinstea marelui eveniment anunțat de Mr. G am pregătit și eu un sos de-li-ciossss! Din bucățele de carne de porc puse într-o tigaie antiaderentă împreună cu 4-5 ciuperci feliate, 2 cepe tăiate solzișori, un morcov, o țelină mică și un dovlecel dat pe răzătoarea mare. Se distuiesc sub capac, până se simte în bucătărie un miros dumnezeiesc, ce mai trebuie ajustat doar cu un praf de sare, unul de piper, un pic de boia și niște usturoi. Eventual și cu niște verdeață tocată mărunt, cine are.  Și dacă pui două-trei "buline" de mămăliguță și picuri deasupra vreo 2-3 linguri cu sosul de carne cu legume ... nu poți decât să fii de acord cu mine că acesta este cel mai românesc stil de American Ice Cream de duminică :-))


S-aveți poftă mare și să vă bucurați de soare!



P.S. Considerați titlul o păcăleală de ( întâi ) 3 Aprilie! :D



4 comentarii:

  1. Frumoase flori!!!! O primavraa frumoasa!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. faina inghetata ta,ca de sos nu mai zic nimic:mucles !unii i-ar putea zice inghetata romaneasca.dar cred ca ar fi prea mult !

    RăspundețiȘtergere
  3. @Reka,

    Mulțumesc frumos! Asemenea îți doresc și ție, dragă!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Pansy,

    Hehehehe, nu știu ei americanii de înghețata mămăligoasă românească. :D

    RăspundețiȘtergere