duminică, 16 ianuarie 2011

Supă cu găluște de carne

(Low carb)



De mâine, fiindcă e luni încep să evit carbohidrații, deci la revedere cartofi, la revedere fornetti, la revedere, la revedere. Așa că, pentru mâine am pregătit o supă cu găluște carne. Nu e mare filosofie, deja mă știti că nu exagerez cu statul în bucătărie, decât dacă e mama pe la mine și atunci o țin mai mult de povești, decât să o ajut la treabă... dar să lăsăm vorbăria, și să vedem ce e cu zeama.

Pentru supă avem nevoie de:

O bucată de rasol de mânzat


Legume: ceapă, păstrânac, morcovi, ardei, țelină, dovlecel, conopidă
Vă dau acum pontul bunică-mii: când te apuci să faci o supă, pune ceapa cu tot cu coajă în oală. O coci puțin și va da și culoare dar și dulceață supei. Așa am făcut!


Când s-a perpelit ceapa, se adaugă apă și carnea de mânzat. Se da un clocot. Apoi se adaugă legumele: ardeiul tăiat în două și curățat de semințe,  morcovii, păstrânacul, țelina. Când carnea e aproape fiartă se va adăuga și dovlecelul. Nu vă mai spun de regula aia cu "se spumează" supa...

Până se fierbe supa pregătim găluștele de carne. Vreo 300 g de carne tocată, un ou, o ceapă mică, condimente.


 
 

 N-am nici un cartof în supă, dar m-am gândit că merg condimentele pentru cartofi:


Omogenizăm  frumos tot amestecul și apoi îl lăsăm deoparte.



Pregătim și buchețelele de conopidă, ca să avem în supă și "găluște" albe.

 
Când au fiert legumele și carnea de vită, se strecoară supa într-o altă oală. Când începe să clocotească se pun în supă găluște făcute din carnea tocată (un fel de perișoare, fiindcă lipsește orezul nu o să-i spun perișoare, ci găluște de carne). Ah! Și buchețelele de conopidă! Curând găluștele de carne se vor ridica. Asta e semn că sunt fierte. Le mai lasăm un clocot, sau chiar două.




Potrivim de sare, eventual condimente. Presărăm verdeață și așteptăm nerăbdători ca supa să se răcorească. 



Să aveți poftă!




P.S.

Fiindcă azi a fost o zi de primăvară (soare frumos, lume la plimbare) merită să v-o arăt pe Galbena:

6 comentarii:

  1. Frumoasa galbena!
    Cat mai multe kg pierdute repede si fara sa-ti fie foame!

    RăspundețiȘtergere
  2. in primul rand vad acolo un borcanel cu piper cu lamaie! wow! nu stiam ca exista asa ceva, trebuie sa fie grozav! altfel, spor la dieta - dar asta nu inseamna ca nu mai primim retete grozave, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Supica delicioasa iar Galbena minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Zsusza

    E relativ nou și pentru mine piperul cu lămâie,e o combinație perfectă pentru cei care iubesc arome orientale. Nu spun că l-am încercat și în ceai :D

    Iar pentru început țin o dietă chetoproteică, deci mai facem de mâncare. Mai încolo, când dă colțul ierbii voi pune niște salate, ca de alea n-avem în frumosul blog :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @Iulia

    Mulțumim frumos, și eu și Galbena :D

    RăspundețiȘtergere