joi, 7 iulie 2011

Coșulețe cu conopidă

Dragi cititori prieteni, nu v-am uitat, drept dovadă, pentru voi, azi am pregătit ceva bunuț, aromat, ușor și rapid de făcut: o salată de conopidă. Cum se prepară? Se pune la fiert, în apă cu sare, o conopidă mică. Lângă conopidă eu am mai adăugat și doi morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, și vreo câteva felii dintr-o căpâțănă de țelină, o roșie și-un ardei gras, astfel că, la ora amiazului mai trebuie să pun doar niște tăiței la fiert în zeama aceasta și avem și supa gata. 



Până a fiert conopida, am pus la fiert două ouă. Apoi am pregătit o maioneză dintr-un gălbenuș și 100 ml de ulei, pe care am aromat-o cu doi căței mari de usturoi dați pe răzătoarea mică. Am răcit buchețelele de conopidă și ouăle fierte, le-am tocat mărunt și le-am adăugat peste sosul de maioneză. Ar mai fi mers adăugate și vreo 2 fire de mărar tocat fin, dar din pacate n-am mai avut. Sărăm, piperăm, decorăm, mâncăm. Cu pâine prăjită. 

Gust puternic și deosebit.

S-aveți poftă!

4 comentarii:

  1. ce dragut! si bun si aratos! si vorba ta: oua cu vegetale sa fie :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Păi da, mâncărică pentru (aproape orice) sezon!

    RăspundețiȘtergere