Păi, da! Sunt în verva de dinainte de weekend! Weekend care se anunță cu doar 35 de grade Celsius, ah ce "plăcere"!
Cum mai aveam în frigider o jumătate din conopida cumpărată ieri, și cum din partea casei aveam cereri de genul "aș mânca un pane-u' ", combinând cele două premise de mai sus, am obținut nici mai mult nici mai puțin decât încă un alt meniu rapid și gustos:
GOGOȘELE DE CONOPIDĂ
Am fiert conopida în apă cu sare, apoi am scurs-o într-o sită, timp în care s-a răcit. Am pregătit o pastella din 2 ouă, condimente (sare, boia, piper), 2-3 linguri de făină și vreo 2-3 linguri bune de sana. Am lăsat buchețelele de conopidă să se scufunde în pastella aceasta, lăsându-le să absoarbă cât mai multă compoziție de ou. Le-am pus la prăjit în ulei foarte bine încins. În final le-am scurs de surplusul de ulei pe hârtie absorbantă. Le-am servit cu un sos de usturoi făcut în casă (combinația e arhicunoscută: iaurt-eu am pus sana-, condimente de care doriți + 2-3 căței de usturoi pisați mărunt).
În secțiune se vede efectul scufundărilor buchețelelor de conopidă în pastella. Acestea s-au transformat în veritabile gogoșele, aduc oarecum cu friganele, doar că au inimă de conopidă. Și ca să fie și mai electrizantă combinația, câteva gogoșele de conopidă le-am degustat cu un faimos "eros Pista", adică o pastă de ardei iute și roșie ca focul, să ne surâdă norocul!
S-aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu