joi, 24 noiembrie 2011

Apple, Lime & Yoghurt

Duamna Sandi este îngrijorată că nu mai gătesc, sau mă rog, eu cred că e îngrijorată de frecvența postărilor mele. Rușinată, am fugit repede-repede la bucătărie și am pregătit un delicios Apple, Lime & Yoghurt, ca la mama lui acasă. Deh, mi-era și-un pic de foame , dar și-un pic de frig, azi am călătorit cu o mașină cu scaune din piele și n-avea mașina aia încălzire-n scaune, mi-a dârdâit tot în mine. Așa că după ce m-am dezmierdat cu o baie fierbinte-fierbinte (cred că dacă aveam pene reușeam să mi le smulg fără nicio problemă), am considerat necesar să-mi dezmierd și papilele. 

Mi-am făcut introspecția zilnică întrebându-mă ce-mi dorește suflețelul: an-tan-te-bite-mane-te-bite-mane-compane-an-tan-te. Și-a ieșit Apple, Lime & Yoghurt. Adică dânsul: 



E din colecția de toamnă-iarnă, e savuros ca toate licorile fierbinți care se pretează acestui sezon. Are și o oarecare dulceață dată de conținutul ridicat de fructe deshidratate. Prepararea e conformă ritualului care se impune după o baie profundă, cu săruri multe și cu spume revigorante. Se pune la fiert o cană de apă plată. Între timp se pregătește cana specială de ceai cu infuzorul special. Se pune o linguriță cu vârf din amestecul din punguță.



Nu arată rău, și pentru confirmarea acestei opinii mai citesc încă o dată ingredientele, în timp ce înfulecam o feliuță de mandarină. Băile fierbinți mie îmi provoacă o sete profundă.


Nu văd între ingrediente unde este yoghurt-ul. Sper ca în urma reacției pe care o va avea amestecul cu apa fierbinte să apară și yoghurt-ul.  Am turnat apa clocotită:



... apoi am pus capacul și am așteptat reacția. 




Între timp m-am dat cu cremă, pielea mea trebuia rehidratată. Numai bine, amestecul a avut timp suficient să se infuzeze și să primească culoare frumoasă de la iarba de lămâie. Sau lime, că acum nu mai sunt sigură ce conține de fapt acest amestec. Ridic cu emoție capacul, sperând să apară și yoghurt-ul.


Yoghurt nu prea avem în ceașcă, în schimb constat că infuzorul nu e grozav, are "scăpări". Dar licoarea miroase frumos, iar gustul ei este foarte aromat.  La a doua încercare de preparare a acestei licori, a apărut yoghurt-ul. Din frigider, că-i place să se creadă pilos.


N-are nevoie de pile, e chiar bun. Începe să-mi placă de băieții aștia de la Lidl.

Și totuși, de ce Apple, Lime & Yoghurt? Mmmmm! Și-apoi m-am cuibărit la căldurică. Și nu sunt speranțe să mai ies din cuib până mâine dimineață. Nope, nope, nope....


P.S. Mi-a plăcut sârma igenioasă cu care poți să închizi punguța de ceai.

8 comentarii:

  1. Haluia! ne-ai facut ceai!io cred că are numai aroma de iaurt, că scrie acoloșa pe verso ca are aromă si pe față iaurt.

    Iarba a scăpat de infuzor să nu cumva să o fumezi!

    Reacția cred că o s-o vezi mâine dimineața, după amestecul de ciai cu mandarine și iaurt!

    RăspundețiȘtergere
  2. Haleluia back! Fată, nu am mancat fructele din infuzor, iarba am ales-o cu grație pe marginea farfuriuței. Am pus iarba la coș, parcă era fân. Deci am rămas fidelă conținutului punguței, nu i-am mai pus adăugiri.

    Să știi că e fain ceaiul ăsta, chiar dacă iaurtul e doar o greșeală de tipar pe pungă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Duamna Hepi, tin sa va anunt ca astazi nu mi-ati facut pofta cu ciaiul, ci cu baia cu clabuci si saruri!

    Acum ma duc si io sa fac acelasi lucru,dar nu am spumant de baie. Torn sampon sau gel de dus, sa vad care face mai multa spuma.Nici saruri nu am! Ce imi recomanzi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumna Sandi, sper că încă nu v-ați dus la scăldat. Aș spune să puneți în apă niște sare iodată (face bine și la gușă). Daca vreți și un masaj , nu uitați de mazărea de acu vreo doua trei postari.

    Nu uita să ne arăți poze!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Specialiste in ciaiuri...arata foarte bine ciaiul acesta de fructe duamna Happy :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulsumex, duomnu' Ovi. În ceiauri și în băi cu spume :))

    RăspundețiȘtergere
  7. ciaiul ca ciaiul, dar recunoaste tu acuma ca iaurtul l-ai luat doar pentru nume. auzi, pilos :))))))))))))))). are pile la fabrica de ciai, sa ii puna numili pa punga hahaha

    RăspundețiȘtergere
  8. 'ț' dai seammmmmma?! Zici că-i din Romanika!

    RăspundețiȘtergere