duminică, 13 ianuarie 2008

Lasagne

asd


INGREDIENTE:

-300g carne tocată (porc+vită)
-100g ardei tocați
-100g amestec verdețuri (morcovi, telină, praz)
-2 cepe potrivite
-1 lingură pastă de roșii
-ulei pentru călit legumele și pentru sosul alb
-2 linguri făină
-1 pahar lapte
-200 g mozzarela
-5 foi de lasagna (Barilla îmi plac mie)
-sare, piper







Ardeiul și amestecul de legume se pun la călit în două linguri de ulei, într-o tigaie antiaderentă.


Într-o altă tigaie se pun la călit cele două cepe tăiate peștișori:


Iar în altă tigaie se pune și carnea la prăjit, eu am ales tot o tigaie antiaderemtă și n-am mai pus grăsime de loc, fiindcă oricum lasă carnea suficientă.


Când s-au călit se adună toate într-o singură tigaie (cratiță mai înaltă)


Se adaugă o lingură bună de pastă de roșii.


Se lasă la fiert să se întrepătrundă toate gusturile. Se adaugă piper, sare, eventual granule de usturoi și busuioc măcinat. Apoi, cu blederul vertical se transformă tot ghiveciul ăsta într-o pastă și se mai lasă încă puțin la fiert.


Sosul alb (bechamel) se face așa: se încing 2 linguri de ulei și se adaugă 2 linguri de făină. Se dezleagă puțin făina și se adaugă laptele călduț.


Se amestecă în el cu lingura de lemn sau mai bine cu telul pară, până se transformă într-un sos foarte fin. Dacă face cumva cocoloașe le spargem cu blenderul vertical. Dar nu are cum să facă cocoloașe dacă laptele îl pui cald.


Într-o tavă se montează lasagna astfel: se pune o foaie de lasagne (așa crudă, direct din pachet) peste care punem un polonic de sos de carne.


Peste sosul de carne punem sos alb și bucati de mozarela, apoi din nou foaie de lasagna și repetăm.


Ultimul strat trebuie să fie de mozarela.


Se dă la cuptor. Trebuie să lăsați ceva loc în tava, fiindcă lasagna va "crește" și va umple tava atât pe lățime cât și pe înălțime.

Se servește caldă, dar nu chiar imediat scoasă din cuptor fiindcă atunci nu va avea ținută - nu se poate porționa frumos. La noi foamea a fost mare, n-am asteptat să putem sa o porționăm frumos, iar pentru mai târziu nu a mai fost.

Dar ne-a plăcut, cum să nu îți placă o asemenea nebunie de gusturi și culori?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu