INGREDIENTE:
-500g carne porc macinata
-2 ardei
-100 g branza dulce
-100 g telemea
-2 linguri de smantana
-sare, piper
-1 ou - care nu a vrut sa se pozeze ;)
Branzele si cu smantana se mixeaza cu blenderul, pana devin ca o pasta fina. Daca mai trebuie sare adaugati.
Asta e consistenta pastei de branza:
Carnea. oul si condimentele se framanta bine
Carnea se intantde ca o foaie pe o coala de hartie de copt
Foaia de carne are grosimea cam de un lat de deget
Ardeii su curata de seminte si se umplu bine cu crema de branza. Apoi se aseaza peste carne
Se ruleaza carnea in jurul ardeilor si se pune in tava. Se stropeste foaia ce copt cu foarte putin ulei si se pune la copt, pentru 45 minute.
Se lasa la racit si apoi se feliaza:
Sectiune mai de aproape :
Ati observat crusta crocanta si mijlocul moale, da?
Mi-a mai ramas niste crema de branza si am facut si niste saratele foarte bune, moi si pufuoase:
Sectiunea:
Reteta saratelelor:
50 g crema de branza ramasa de la rulada se dilueaza cu o lingura cu varf de smantana. Sa adauga o cana de faina, un ou, si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu dizolvata in putina zeama de lamaie. Se intinde foaie se taie betisoare care se presara cu chimion. Din aluatul ramas an rulat si niste cornule simple. Pufoase, moi, mniam!
Cum vad saratele nu mai aud zgomote, sinapsele mi se opresc si trebuie neaparat sa gust din ele:) Multumesc pt reteta, am sa o incerc si eu pt ca pare destul de simpla.
RăspundețiȘtergereE simpla si e buna. Enjoy!
RăspundețiȘtergereExcelenta idee!Imi place tare mult!
RăspundețiȘtergereSă o încerci, nu îți va părea rău! :)
RăspundețiȘtergere