~sau Felii Demelza - Raluca Teodora~
INGREDIENTE:
- 200 gr zahar
- 150 unt
- 4 oua
- 12 linguri de lapte
- 200 gr faina
- 2 linguri de cacao
- praf de copt, jumatate de lingurita
- gem de caise
- esenta rom
- zeama de la o jumatate de lamaie
Blat:
Se spumeaza untul cu 100 g zahar apoi se adauga rand pe rand galbenusurile. Se adauga faina, cacaoa, laptele in care s-a dizolvat praful de copt si esenta de rom. Se unge o tava cu unt si se infaineaza, sau doar se tapeteaza cu hartie de copt. Se da la copt in cuptorul preincalzit.
Bezea:
Se bat albusurile spuma cu 50 g zahar si zeama de la o jumatate de lamaie.
Cand e pe jumatate copt, blatul se va unge cu gem de caise ( daca e de capsuni sau de gutui e si mai bine), si se va pune si bezeaua deasupra. Se coace pana cand bezeaua devine crocanta.
Eu le-am facut de data aceasta in varianta "muffins" in tavitele alea noi. :)
Se spumeaza untul cu 100 g zahar apoi se adauga rand pe rand galbenusurile. Se adauga faina, cacaoa, laptele in care s-a dizolvat praful de copt si esenta de rom. Se unge o tava cu unt si se infaineaza, sau doar se tapeteaza cu hartie de copt. Se da la copt in cuptorul preincalzit.
Bezea:
Se bat albusurile spuma cu 50 g zahar si zeama de la o jumatate de lamaie.
Cand e pe jumatate copt, blatul se va unge cu gem de caise ( daca e de capsuni sau de gutui e si mai bine), si se va pune si bezeaua deasupra. Se coace pana cand bezeaua devine crocanta.
Eu le-am facut de data aceasta in varianta "muffins" in tavitele alea noi. :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu