vineri, 11 aprilie 2008
Chec cu mere si vanilie
INGREDIENTE:
-3 mere
-5 oua
-125 g zahar
-125 g faina (sau cu 1-2 linguri in plus, in functie de cat de zemoase sunt merele)
-100 g unt
-1 plic praf de budinca de vanilie
- 2 pachete zahar vanilat
- 1 pachet praf de copt
- zeama de la o jumatate de lamaie (nu e in poza ;) )
Se tapeteaza tava de chec cu hartie de copt si se presara in ea 2 linguri de zahar. Se da tava la cuptor pentru a se carameliza zaharul.
Se pune la topit untul
Un mar se taie felii subtiri, iar celelalte 2 se dau pe razatoarea mare. Apoi se stropesc cu zeama de lamaie
Cand zaharul s-a caramelizat, se aranjeaza in tava felii de mar, dandu-le pe ambele parti prin caramel:
Untul, 5 galbenusuri , zaharul si zaharul vanilat se amesteca bine.
Se adauga faina in ploaie (mi-am luat "cana de presarat")
Se amesteca merele cu praful de budinca:
Merele se toarna peste "aluat"
Se pune si praful de copt - pe care eu l-am stins in putina zeama de lamaie:
Si la final se adauga, amestecand de jos in sus, albusurile batute spuma tare:
Se rastoarna compozitia in tava de chec si se coace cam 40 de minute - verificati cu o tepusa de frigaruie.
Se rastoarna pe platou:
Cand s-a mai racit, se feliaza:
Are o aroma puternica de mar cu vanilie, poate ar merge si un praf de scortisoara. Textura e putin umeda - aduce cu o budinca.
Merele se pot inlocui cu visine, dar evident ca atunci checul se va numi chec cu visine :D
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu