vineri, 11 aprilie 2008

Chec cu mere si vanilie



INGREDIENTE:

-3 mere
-5 oua
-125 g zahar
-125 g faina (sau cu 1-2 linguri in plus, in functie de cat de zemoase sunt merele)
-100 g unt
-1 plic praf de budinca de vanilie
- 2 pachete zahar vanilat
- 1 pachet praf de copt
- zeama de la o jumatate de lamaie (nu e in poza ;) )


Se tapeteaza tava de chec cu hartie de copt si se presara in ea 2 linguri de zahar. Se da tava la cuptor pentru a se carameliza zaharul.


Se pune la topit untul

Un mar se taie felii subtiri, iar celelalte 2 se dau pe razatoarea mare. Apoi se stropesc cu zeama de lamaie

Cand zaharul s-a caramelizat, se aranjeaza in tava felii de mar, dandu-le pe ambele parti prin caramel:

Untul, 5 galbenusuri , zaharul si zaharul vanilat se amesteca bine.



Se adauga faina in ploaie (mi-am luat "cana de presarat")


Se amesteca merele cu praful de budinca:


Merele se toarna peste "aluat"


Se pune si praful de copt - pe care eu l-am stins in putina zeama de lamaie:


Si la final se adauga, amestecand de jos in sus, albusurile batute spuma tare:


Se rastoarna compozitia in tava de chec si se coace cam 40 de minute - verificati cu o tepusa de frigaruie.



Se rastoarna pe platou:


Cand s-a mai racit, se feliaza:


Are o aroma puternica de mar cu vanilie, poate ar merge si un praf de scortisoara. Textura e putin umeda - aduce cu o budinca.

Merele se pot inlocui cu visine, dar evident ca atunci checul se va numi chec cu visine :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu