vineri, 26 decembrie 2008

Cornulețe cu gem

~rețeta Shumaila~




INGREDIENTE:
-150 ml ulei
-250 ml apa minerală
-700 g făină
-250 g margarină
-1 lingură oțet
-un praf de sare

Se topește margarina și se amestecă cu uleiul, sarea, apa minerală și oțetul. Se adaugă făina și se frământă până se leagă un aluat. Se face bilă, se înfoliază în film alimentar și se dă la rece pentru 2 ore.

Se taie felii și se întinde rotund, apoi se taie în triunghiuri (sferice, pentru cei care au studiat trigonometria sferică e o bagatela :D ). Se pune o linguriță de gem sau o bucățică de rahat se rulează și se coc.

Așa fierbinti se pudrează cu zahăr vanilat.

Cu cât stau mai mult cu atâta devin mai fragede. Se păstrează în cutii de tablă.


Fragede!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu