vineri, 26 decembrie 2008

Frigărui





INGREDIENTE:

-500 g file de piept de pui
-500 g pulpă de porc
-300 g jambon afumat
-2 roșii mari
-2 ardei mari
-250 g ciuperci
-1 pahar de iaurt
-2 kiwi
-1 ceapă potrivită
-vedețuri+condimente (piper, boia, sare, praf de usturoi etc)

Se prepară o marinată astfel: se toacă ceapa solzisori, se rade pe răzătoarea marea kiwi-urile, se toarnă și iaurtul, și se asezonează cu verdețurile de provence și cu condimentele. Se amestecă toate și se obține o cremă.

Se toacă bucățele carnea și se pune la marinat. Legumele se toacă și ele. Bețele de frigărui se pun la înmuiat, ca să nu se ardă prea tare în timpul friptului.



Ardeiul:




Roșiile:




Ciupercuțele:




Porcul marinat:


Puiul marinat:




Jambonul afumat:


Bețele înmuiate:


După ce s-a marinat carnea preț de 2 ore la frigider, se începe asamblarea frigăruilor, intercalându-se bucățele de carne de porc, cu legume și carne de pui. Trebuie avut grijă ca întodeauna lângă carnea de pui să fie o bucată de carne mai grasă de porc.


Se încinge grătarul și se pregătește în apropierea lui o pensulă cu care vom unge, din când în când, cu ulei fiecare frigăruie.



Gata:


Am făcut și două frigărui vegetariene:







Le-am asezonat cu gogoșari murați, drept pentru care papilele au luat-o razna!

S-aveți poftă! :-)

5 comentarii:

  1. Or fi gata pentru tine, dar pe noi ne-ai lasat cu poftele!!! :-)))
    Ce faine au iesit, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dap, sunt o "rautate mik"! :lol:

    Thanks a lot! :p

    RăspundețiȘtergere
  3. Maaamaaa, ce frigarui aratoase,... parca acum le simt mirosul imbietor. Foarte faine si bune!!! :) Anul Nou fericit, cu multe bucurii si impliniri!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai de capul meu cum arata frigaruile astea, imi ploua in gura
    bine, ma consolez cu gandul ca si tie acum :P

    RăspundețiȘtergere
  5. La ceas târziu în noapte declar că m-a luat cu pofte, deci suntem acum cel puțin două în echipă! Off, viața "e greu"!!!!

    RăspundețiȘtergere