vineri, 26 decembrie 2008

Thumbprint cookies

~reteta Colentina~


INGREDIENTE:
-200 g zahar brun
-200 g unt moale sau margarina
-2 oua
-2 plicuri zahar vanilat
-250 g faina
-un praf de sare
-100 g nuci macinate sau 100 g cocos
-gem

Se spumeaza untul cu zaharul, zaharul vanilat, 1 ou si un galbenus, si praful de sare. Se adauga faina proaspat cernuta si se amesteca pana se obtine un aluat nu foarte vartos. Se face bila, se ambaleaza in film alimentar si se da la frigider pentru 2 ore. Se bate spuma albusul ramas. Se fac bilute de aluat care se trec prin albusul batut si apoi se trec prin nuca macinata sau prin cocosul ras. Se pun bilele in tava tapetata cu hartie de copt. |Fiecare bila se apasa cu degetul, ca sa se obtina "thumbprintul" (:d). Se dau la copt.

Cand s-au copt, asa fierinti li se umple orificul cu gem.Se lasa la racit pe gratar si apoi se pastreaza in cutie metalica. Se fragezesc cu cat au timp sa stea mai mult.(2-3 zile)




2 comentarii:

  1. Le facusem dar pusesem gemul pe ele inainte de copt. Au iesit ele bune dar gemul s-a intins peste tot, asa ca nu m-am putut mandri cu ele :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaaa! Data viitoare sa pui gemul dupa ce le-ai copt, imediat ce le scoti din cuptor, sa vezi ce fain va sta biluta de gem pe fursec!

    RăspundețiȘtergere