Azi am planuit sa fac din nou o prajiturea cu visine sau cu mere, nu eram precissssssa de care o sa iasa pana la urma. La magazin merele aratau deplorabil, fapt ce m-a ajutat in decizia mea. Cu visine va fi si de data asta :D
E vorba de prajitura de aici, dar de lene de a mai deschide calculatorul am facut-o din amintiri (cam inexacte) de aia zic ca merita sa o postez, ca n-a iesit rea! :)
Asadara:
INGREDIENTE:
-400 g visine fara samburi
-2 linguri gris
-200 g unt
-4 oua
-100 g zahar
-100 g cocos razuit
-80 g faina
-1 pachet praf de copt
-2 plicuri zahar vanilat
-1 budinca de vanilie
-400 ml lapte
-3 linguri zahar
-50 g dintr-o tableta de ciocolata
(nu apar laptele, ciocolata si budinca, ele apar - asa ca vedetele- ceva mai tarziu)
Se topeste untul, apoi se lasa sa se racoreasca putin, timp in care pregatim tavile cu visinele.
Se ung foarte bine cu unt tavile - eu am facut in "closca cu pui" :))
Se presara grisul si niste zahar si apoi se aranjeaza visinele
Se da tava la cuptor ca sa se "coaca" putin siropul de visine.
Se bat ouale spuma:
Se pune ca la maioneza untul topit.
Se adauga faina
...cocosul ...
... praful de copt pe care eu l-am stins in niste zeama de lamaie...
Acest aluat se toarna peste visinele coapte:
Se coace rapid, la 220 de grade, aproximativ 15-20 minute (incercati cu batul de frigaruie daca s-a copt)
Se raceste si apoi se rastoarna pe gratar:
Nu e foarte inalta, e mai mult ca o tarta.
Apoi am facut o budinca din 400 ml lapte (daca nu stiti sa o faceti, vedeti ca sunt scrise indicatii pe plic), si mai adaugam 2 plicuri de zahar vanilat.
Asa calda se intinde peste prajiturici
Ornam cu ciocolata
Sectiune - de pofta :p
Happy, nu-i bai daca n-ai fost precisssa ( asa-mi place ), important e ca ti-a iesit foarte buna.
RăspundețiȘtergereO s-o incerc si asta, ca arata fenomenal.
O zi buna sa ai.
Chiar azi am facut o praji cu mere, dar nu deschisesem inca blogul tau, asa ca am facut-o cum am stiut eu. A iesit ff buna, dar data aviatoare fac prajitura ta, doar sa gasesc visine, ca imi plac rraaauuuusi arata traznet!
RăspundețiȘtergereTi-a mai ramas si pentru mine o felie?ia uite ca i-a luat locul Pocai(visinela).Vreau si eu visine adevarata :(.Felicitari...arata yami.Astept sezonul loc.Mersi.
RăspundețiȘtergere.......................am ramas ........cu gura cascata........
RăspundețiȘtergereMicul, "mai am gasit"* o poza faina de praji cu visine si foi - acu'asateptam traducerea din limba rusa.
RăspundețiȘtergere______
*asta e tot o expresie din reclame - ca doar sunt fan publicitate haioasa! :D
*******************************
Luciiii, poti sa o faci si cu mere, dar cu visine e dementiala.
************************
Paradis, nu mai e mult si apar visinele proaspete - abea astept are mama 3 visini in curte :D
*************************
Redactiaaaaaaaaaaa, tenchiu, tenchiu!
Grava problema cu visinele astea.
RăspundețiȘtergereDap, fara leac!
RăspundețiȘtergereAi un blog foarte delicios, felicitari! Am sa te adaug, cu permisiunea-ti, in lista mea de gospodarii minunate. Mult succes pe mai departe!
RăspundețiȘtergereHappy si eu folosesc aceleasi ingrendiente ca si tine :)). Cat despre praji, buunaaa!
RăspundețiȘtergereMononoke, multumex-multumex pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergereAmalia, bravo fata! }{
Vincent, multumesc de vizita, multumesc de propunere, voi tine cont de ea!
RăspundețiȘtergereHappy, mai te-ai gandit la ceva sa imi faci pofta!! Azi iau visine si ma pun pe treaba! Abia ce mi-a trecut obsesia cu prajitura kinder pingui, ce am executat-o ieri :D te pup si o zi insorita sa ai!
RăspundețiȘtergereIo ador visinele! Ce mai faci? E ceva timp ca nu mai pove', cred ca de cand nu prea merge chatul.
RăspundețiȘtergerePupici
Cred ca este foarte buna prajitura cu nuca de cocos, o sa incerc sa inlocuiesc in cateva retete migdalele.Multumesc pentru idee !
RăspundețiȘtergereSuper prajiturica...si cu visine mmm ...si nu e rea de loc sa sti e chiar bunna rau.\
RăspundețiȘtergerePupci dulci.