duminică, 18 ianuarie 2009

Cocos Vișinosos!!! :D


Azi am planuit sa fac din nou o prajiturea cu visine sau cu mere, nu eram precissssssa de care o sa iasa pana la urma. La magazin merele aratau deplorabil, fapt ce m-a ajutat in decizia mea. Cu visine va fi si de data asta :D

E vorba de prajitura de aici, dar de lene de a mai deschide calculatorul am facut-o din amintiri (cam inexacte) de aia zic ca merita sa o postez, ca n-a iesit rea! :)

Asadara:


INGREDIENTE:

-400 g visine fara samburi
-2 linguri gris
-200 g unt
-4 oua
-100 g zahar
-100 g cocos razuit
-80 g faina
-1 pachet praf de copt
-2 plicuri zahar vanilat
-1 budinca de vanilie
-400 ml lapte
-3 linguri zahar
-50 g dintr-o tableta de ciocolata

(nu apar laptele, ciocolata si budinca, ele apar - asa ca vedetele- ceva mai tarziu)

Se topeste untul, apoi se lasa sa se racoreasca putin, timp in care pregatim tavile cu visinele.


Se ung foarte bine cu unt tavile - eu am facut in "closca cu pui" :))

Se presara grisul si niste zahar si apoi se aranjeaza visinele

Se da tava la cuptor ca sa se "coaca" putin siropul de visine.

Se bat ouale spuma:


Se pune ca la maioneza untul topit.


Se adauga faina


...cocosul ...


... praful de copt pe care eu l-am stins in niste zeama de lamaie...


Acest aluat se toarna peste visinele coapte:



Se coace rapid, la 220 de grade, aproximativ 15-20 minute (incercati cu batul de frigaruie daca s-a copt)


Se raceste si apoi se rastoarna pe gratar:



Nu e foarte inalta, e mai mult ca o tarta.


Apoi am facut o budinca din 400 ml lapte (daca nu stiti sa o faceti, vedeti ca sunt scrise indicatii pe plic), si mai adaugam 2 plicuri de zahar vanilat.


Asa calda se intinde peste prajiturici



Ornam cu ciocolata


Sectiune - de pofta :p

17 comentarii:

  1. Happy, nu-i bai daca n-ai fost precisssa ( asa-mi place ), important e ca ti-a iesit foarte buna.
    O s-o incerc si asta, ca arata fenomenal.
    O zi buna sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar azi am facut o praji cu mere, dar nu deschisesem inca blogul tau, asa ca am facut-o cum am stiut eu. A iesit ff buna, dar data aviatoare fac prajitura ta, doar sa gasesc visine, ca imi plac rraaauuuusi arata traznet!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-a mai ramas si pentru mine o felie?ia uite ca i-a luat locul Pocai(visinela).Vreau si eu visine adevarata :(.Felicitari...arata yami.Astept sezonul loc.Mersi.

    RăspundețiȘtergere
  4. .......................am ramas ........cu gura cascata........

    RăspundețiȘtergere
  5. Micul, "mai am gasit"* o poza faina de praji cu visine si foi - acu'asateptam traducerea din limba rusa.

    ______
    *asta e tot o expresie din reclame - ca doar sunt fan publicitate haioasa! :D

    *******************************

    Luciiii, poti sa o faci si cu mere, dar cu visine e dementiala.

    ************************

    Paradis, nu mai e mult si apar visinele proaspete - abea astept are mama 3 visini in curte :D

    *************************

    Redactiaaaaaaaaaaa, tenchiu, tenchiu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai un blog foarte delicios, felicitari! Am sa te adaug, cu permisiunea-ti, in lista mea de gospodarii minunate. Mult succes pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  7. Happy si eu folosesc aceleasi ingrendiente ca si tine :)). Cat despre praji, buunaaa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mononoke, multumex-multumex pentru aprecieri.

    Amalia, bravo fata! }{

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  10. Vincent, multumesc de vizita, multumesc de propunere, voi tine cont de ea!

    RăspundețiȘtergere
  11. Happy, mai te-ai gandit la ceva sa imi faci pofta!! Azi iau visine si ma pun pe treaba! Abia ce mi-a trecut obsesia cu prajitura kinder pingui, ce am executat-o ieri :D te pup si o zi insorita sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  12. Io ador visinele! Ce mai faci? E ceva timp ca nu mai pove', cred ca de cand nu prea merge chatul.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca este foarte buna prajitura cu nuca de cocos, o sa incerc sa inlocuiesc in cateva retete migdalele.Multumesc pentru idee !

    RăspundețiȘtergere
  14. Super prajiturica...si cu visine mmm ...si nu e rea de loc sa sti e chiar bunna rau.\
    Pupci dulci.

    RăspundețiȘtergere
  15. Servus. Eu am intrat intr-o etapa de reorganizare culinara si am nevoie de ajutorul bloggeritelor specialiste.. asa ca am facut un concurs cu premii cosmetice bio de la Olivo cu tema retete de 300 de calorii. Mi-ar face placere daca ai participa. Multam!
    Olivia
    http://organicinromania.blogspot.com/2009/07/concurs-retete-de-300-calorii.html

    RăspundețiȘtergere