miercuri, 16 aprilie 2008

Minciunele



INGREDIENTE:

- 200 g faina
- 3 oua
- 50 g zahar
- 3 linguri de smantana groasa
- 50 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 praf de sare

Faina, zaharul , galbenusurile, smatana, zaharul vanilat, praful de sare si esenta de rom se amesteca intr-un vas. Se aduna aluatul turnand putin cate putin lapte (nu e necesar sa se puna tot laptele).

Cand aluatul s-a strans se mai framanta vreo 5 minute cu mana unsa - asa cum se framanta cozonacul.


Apoi se acopera cu lighenuţul si se lasa la odihnit 15 minute. Ca sa nu spoiesc toata masa am intins folie alimentara. Am presarat putin faina si am pus aluatul sub lighenuţ.


Apoi se intinde in foaie subtire, cat puteti de subtire.


Se taie romburi si fiecare romb se cresteaza pe mijloc.


Se mai odihneste aluatul inca 5-10 minute pe masa. Apoi, se incinge bine de tot uleiul si se pun la fript.

Am pregatit un castron in care am pus filtre de cafea, care vor absori excesul de ulei din minciunele




Se pot manca presarate cu zahar pudra, sau ca si mine, cu smantana si gem de caise :d







Ahh, si o sectiune (cu gura plina :P ):




Enjoy!

4 comentarii:

  1. Thank you very much! Cu prima ocazie o incerc :D
    *hugs*

    RăspundețiȘtergere
  2. He he, asa le stiu si eu, sub numele de minciunele, desi stiu ca au o multitudine de "denumiri". Eu le si rasucesc prin gaura pe care o fac in mijoc :D Fuarte bine arata, si rusine ca faci sectiuni cu gura plina, ca mi-e pofta si mie :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dragute sunt !!! Se pot face in foarte multe feluri, se vede ca ale tale sunt pufoase. :-) Te pup !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mike, ma bucur ca te-am ispitit! :P

    Teo, ai dreptate, sa-mi fie rusinica, da' sa stii ca n-am vorbit cu gura plina :P Si io de obicei le rasucesc prin gaura, acuma am zis sa le schimb unpic designul. Da' or fost foarte bune - v-am zis cu zahar pudra pe deasupra nu imi plac (eu sunt din ala care "scutura" prajiturile de zaharul pudra presarat - stiu, am "buba" la cap :D ) si de aia le indulcesc cu gem si le "cremuiesc" cu smantana.

    Ginette, draga mea, da, sunt crocante doar la "coaja" , miezul - atat cat este- este "pu-ha" - cum zice buna-mea (i.e. pufos :d )

    Hai, va pup!

    RăspundețiȘtergere