Habar n-am cum se cheamă mâncarea aceasta, numele ce l-am pus în titlu e doar un nume descriptiv. Dacă vreți să botezați chifteaua, vă rugăm să nu ezitați să ne scrieți pe adresa redacției.
Pozele nu sunt deloc îngrijite, că am stat cu foamea-n gât și cu Sandi pe mess până am izbutit să duc la bun sfârșit rețeta.
Avem nevoie de un castron. Și de o ceapă și-un morcovel (scuză-ma Sandi, dar nu pot scrie morcov, fiindcă atunci nu ar mai fi low carb), pe care îi călim scurt (dadadada, sfârr, sfââârrrr, sfâââââârrrrr!). Punem în castron călitura, carnea tocată, condimentele (sare, piper cu lămâie, un praf de paprica), un ou crud și eventual un cățel de usturoi tocat mărunt. Omogenizăm și acoperim castronul cu film alimentar; dăm la frigider, fiindcă am uitat să fierbem 2 ouă. După ce s-au fiert, le decojim și îmbrăcăm fiecare ou în carne. Cu mâinile ude, îi dăm formă rotundă, eu aș spune de gomboți, dacă îmi dați voie. Așezăm chiftelele în tavă și le coacem cam 25 de minute în cuptor preîncălzit la 180 de grade.
Au fost bune cu castraveți acri. Mergea și-un gogoșar sau un buchet de conopidă. Dar s-au isprăvit, așa că ne mulțumim cu ce avem.
Și fiindcă am auzit că avem cititori care nu mai mănâncă, din partea redacției le oferim hrană pentru suflet - expoziția de artă etnografică "Iată ce pot face două mâini dibace":
Și fiindcă am auzit că avem cititori care nu mai mănâncă, din partea redacției le oferim hrană pentru suflet - expoziția de artă etnografică "Iată ce pot face două mâini dibace":
Peisaj de iarnă sau Horincă de Maramureș |
Așteptând primăvara |
S-aveți poftă!
P.S. Rog (și) pe această cale un om de bine să binevoiască să mai treacă pe la bucatărie și să mai ascută cuțitele. Mulțumim anticipat. (Vezi că mai sunt cuțite și în primul sertar lângă chiuvetă).
Dap, inca o reteta low carb,noroc cu morcovelul , ca zau nu stiu ce ma faceam daca puneai morcov!
RăspundețiȘtergereIo stiam ca fierbi ciaiul, nu ca faci mancare! M-ai impresionat!Uite cate lucruri faine se pot face cat timp esti pe mess!!
Inca nu-mi vine in cap un nume pentru chiftelele astea invelite, dar is curioasa ce zic gagicile!
Deci Sandi, incerc sa brevetez si eu conceptul de Mobile Cooking, cred ca deja aprofundez in știinta aceasta :D
RăspundețiȘtergereȘi eu sunt curioasa cum se va numi chifteaua cu ou (e de genul feminin sau de genul masculin chifteaua cu ou?).
Mobile Cooking-ul merita brevetat! Apoi ne dai lectii sa aprofundam si noi!
RăspundețiȘtergereThe egg in meatball! Merge?
Si io votez pentru 'oul in chiftea'.
RăspundețiȘtergereBeurre manie i-ai pus? Nu? Foarte rau! :lol:
Deci avem o chiftea cu ou si doua oua in chiftea.
RăspundețiȘtergereInca mai sunt deschisa la sugestii. Acum m-am reciclat in ceea ce priveste biormania, dom'le io-s de la țară, de aia vă rog să vorbiți frumos. :D
...erge..erge...eeeergeeee... Am curatat cache-ul de la internet options (io am goagal chrome), deci Hepi are dreptate. doi oi moi sau doua oua moua? asa se intreba bunica unguroaica a unei prietene care nu intelegea cum e cu genul neutru in limba romana. faine rau chiftelele astea, imi aduc aminte de rulada cu ou pe care o facea mama. da' chiar, ia sa pun si io anunt asa pe blog catra doamna mama sa imi presteze diverse chifteliciuri cat mai stau p-aci :D.
RăspundețiȘtergereps: chiftele surpriza :))))))
RăspundețiȘtergere@Zsuzika!!!!
RăspundețiȘtergereOleeeeee... eeeeeeeee.....eeeee!!!!
Dadada inca stim, doi sau doua?!
Rulada aia cu oua era la maica-mea de fat chec de carne, fiindca-l facea in tava de chec.
Am retinut si ouale cu surprize, asa si sunt, ca niste oua Kinder. Redactia va multumeste pentru contributia dumneavoastra! Ozi buna!
P.S. Nu cred ca functioneaza anuntul, omul de bine nu cred ca a auzit. Cred ca am sa lipesc anuntul pe frigider, pe acolo mai da uneori târcol.
Da-i un mail cu link-ul la om!!:)
RăspundețiȘtergere