vineri, 28 decembrie 2007

Romania mestereasca (7)

Suntem in 28 decembrie, deci am strans ceva "experienta" de cand ne-am apucat de "daramat" (cum spune tata) culcusul.
Mai exact, ne-am apucat de intors casa cu fundu-n sus in 23 iunie. Dupamasa. Ca ne-a anuntat seful primei echipe de mesteri ca "maine venim, domnu' ".Well, n-au venit "maine" ci au venit peste vreo 2-3 zile. Sa constate ce au de lucru, nu sa se apuce de lucru. Peste inca doua zile au adus materialele - "doar o tura de materiale, restul se cumpara pe parcurs. De gunoi - va scapati singuri, nu e treaba noastra, da sa stiti ca nu aveti voie sa il puneti impreuna cu ala menajer." Nashpa.

Ma rog, a trecut.

Singurii de care suntem multumiti au fost baietii cu ferestrele. Foarte prompti. Merita povestit ca e o exprienta pozitiva.

Am cautat tot netu' in cautare de informatii cu privire la ferestre cu geam termopan. La noi gasesti multe sfaturi si experiente placute si neplacute pe forumul misiuneacasa.ro. Dupa ce ne-am documentat, am inceput sa exploram piata. Din start am exclus firmele de garaj. Chiar si Allglas care pe aici auzisem ca e firma mai mare m-a dezamagit, fiindca eu n-am gasit decat un garaj intr-o curte din spatele stadionului, asa ca le-am zis pas - n-aveau "fatada". Solarisul - care avea si tehnologie a "murit" din cauze de patron cu "brobleme" legale. Pacat, fiindca aveau tehnologie si fabrica aici la nici doi pasi. Mi-au ramas doar cateva firme, degetele de la o mana imi erau foarte multe ca sa le pot numara. Aveam de optat intre Satline, Gealan (nush' cum ii zice acuma ceva cu Sergiu si "numaistiucine") si Arconta. Am purces in a cere oferte. Apoi cu ofertele in mana am inceput studiul: cum e profilul, cine il face, de unde il aduc, cum e sticla de unde o aduc, care e pretul, cat discount iti ofera daca platesti cash pe loc, ce iti ofera ei "ca bonus", care e timpul de executie, care e garantia pe lucrare, si nu in ultimul rand pretul. Well, nu va mai plictisesc - va spun ca am ales Satline - nu au oferit discount decat dupa ce am intrebat - si reprezentantul ne-a spus ca sa vorbim noi cu patronul. Am vorbit si ne-a oferit discount bun. Aici s-a lucrat cu facturi, fiindca e vorba de garantie. Acuma nu stiu cata garantie iti poate oferi o firma. Ma gandesc ca si Solarisul, ditamai firma cu fabrica mare pe nushcate hectare la marginea orasului a disparut intr-un an, deci aia care au facut tamplaria cu ei de la cine sa mai ceara garantie? Desi timpul de executie era de 10 zile, oamenii au venit intr-o saptamana. La montaj a fost ok, doar ca la pervaze au omis sa puna garniturile (nu ca ar fi fost o problema - noi oricum optam pt silicon, dar daca erau puse in pret de ce nu? - le-au adus a doua zi), iar un maner a fost ciobit, si ni l-au inlocuit ulterior.

Deci astia au fost baietii buni.

Apoi am inceput a lucra cu baietii rai. Adica ne-am dat seama pe parcurs ca sunt rai, la inceput erau doar ciudatzei. Nu va mai povestesc acum de ei, poate alta data.

Iar in septembrie, ne-am gasit baietii buni, da' lenti. Ei spun ca-s meticulosi. Da' pentru mine sunt lenti. Lucreaza bine. Da' incet. Ba nu, foarte incet.

Vom avea santier in casa cel putin pana in februarie. 2008. Ca mai avem de pus si parchetul. Da' asta va fi o alta poveste.

Io zic ca va fi cu happy-end. Da' seamana a telenovela. Nu, a "Tanar si nelinistit" cu episoade "fara numar-fara numar" .

Mai bine ma duc sa fac ceva de mancare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu