marți, 1 ianuarie 2008

Diplomat

(reteta Bulinutei)



INGREDIENTE:

-o punga de piscoturi Savoiardi
-o jumate de cana de zahar
-o jumatate de cana de lapte
-3 oua
-0.5 l frisca
-2 plicuri zahar vanilat
-1 plic de gelatina Dr Oetker (care are mazarea pe plic)
-1 doza de compot de ananas
-1 portocala
-2 kiwi

Se pun fructele la scurs intr-o sita. Intr-o cescuta se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot.

Se amesteca zaharul cu cele 3 galbenusuri pana se albesc galbenusurile. Se dilueaza cu lapte si se pun la foc. Nu se lasa sa dea in clocot. Dupa ce s-a racit putin, se adauga si gelatina inmuiata si zaharul vanilat. Se omogenizeaza.

In doua castroane se bat frisca si albusurile spuma. Se amesteca cele doua. Se adauga compozitia de galbenusuri. Se amesteca de jos in sus. Se adauga si fructele taiate si scurse bine de zeama.

Se ia o forma de tort care se tapeteaza cu film alimentar. Pe margini se pun de-a roata piscoturi. Pe fundul formei se aseaza fructe, care vor fi decorul tortului. Apoi se aseaza un strat subtire de "crema", un strat de piscoturi, din nou crema, din nou piscoturi. Puteti face cate straturi doriti. Eu de regula fac 3 straturi. Se acopera tortul cu film alimentar si se da la rece pana a doua zi, cand se rastoarna pe tava.


2 comentarii:

  1. da,e un tort de nota 10
    toata lumea care a papat a cerut reteta:d.
    singurul lucru care difera in reteta mea e faptul ca nu bat albusurile spuma,dar cand il mai fac o sa aplic si acest amanunt.

    am atasat o pozica(de fapt url)sper sa mearga:-?.

    vad ca nu merge("Adresa URL conţine caractere nepermise")..nu stiu cum sa pun...:-??

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Gaby, dupa un an iti raspund si eu, mvaaai ce rushiiine!

    Poti pune link aici fara URL, img sau alte tag-uri.

    RăspundețiȘtergere