sâmbătă, 23 februarie 2008

Romania mestereasca (8)

Bucatarie - Nud :D

In urma cu putin timp (o laie, mint !) - deci in urma cu 100 de ani (stiu ca exagerez, dar pe bune ca asa mi se pare ...) am inceput sa daramam/construim, finisam reamenajam sau cum vreti voi sa-i spuneti la aceasta imensa bataie de cap - acum i-as spune nebunie, inconstienta.

A venit si clipa inaltatoare in care bucataria noastra sa poata fi aratata. Inca e "dezgolita", dar totusi, mi se pare frumoasa. Inca e murdara, dar totusi mi se pare primitoare. Deci sa v-o prezint si voua: ta-taaaa!



Ia, sa va zic niste detalii:

-dimensiunile sunt : 4,5 x 3,5

-geam cu sticla termopan (o foaie de sticla e parsol bronz, intre foile de sticla am pus si Argon, ca nu costa chiar asa de mult, dar cica aruncam banii pe fereastra :P fiindca argonul se "duce" in 2 ani)

-peretele cu geamul e izolat cu polistiren (noi am pus peste tot polistiren extrudat 3 cm - dar la fel de bine poate fi folosit cel expandat). Extrudatul e mai compact, mai tzeapan, mai ingust - nah, asa am vrut! Si ne-a placut ca avea imbinari din alea ca la parchetul laminat, se imbinau misto. Si evident, sub polistiren e adeziv, peste polistiren e plasa, la conturul geamului sunt coltzare (tot cu plasa), peste astea toate sunt 2 straturi de glet.

-podeaua e placata cu un strat de polistiren extrudat de 2 cm, peste el e folie/burete (?) de 3mm si parchetul e un parchet de 8 mm, culoare "stejar". Acuma lumea a inceput sa ne zica - mvaaaai! ce greseala, parchet in bucatarie, iti scapa ceva pe el si-i gata! Noi l-am ales, noi tragem ponoasele, da' ziceti si voi, n-arata misto? Si daca e sa se intample pocinogul , iaca il schimbam, ca nu dureaza prea mult - in cel mult 4 ore e schimbat. Si nici nu mi se pare exorbitant de scump.

- pe un perete se poate observa faimoasa faianta - colectia Zebrano - , adusa cu mult efort de prin Spania/Italia (am uitat!). E faianta aia pe care am comandat-o din catalogul de la Delta, am platit-o si peste o luna cand era termenul de livrare ne-a zis ca fabrica a fost in concediu, apoi peste inca o luna ne-au spus ca e model nou si ca de-abia ce a intrat in productie, si peste inca o luna a venit. Iar cand ne uitam in cutii, nu era ce voiam noi, adica Duo Blanco si Trio Rojo, asa ca retur si asteptat inca o luna sa vina aia care ne trebuia. Ornamentele sunt tot din colectia Zebrano, daca le privesti de aproape nu sunt cine stie ce, dar de la o mica distanta incep sa fie puse in valoare de bulinutele alea pe care aparatul foto le vede negre - va minte poza, bulinutele sunt de doua feluri, unele dau reflexii argintii altele dau reflexii de bronz, e interesant decorul.






Inca nu e montata usa bucatariei, dar modelul e cel de mai jos (e cumparata de la Cocco&Tinolli sau ceva asemanator, o firma din Timisoara) - tot stejar, iar sticla e "glasata" - din nou lumea s-a oripilat, mvaaaiiii! se curata greu, iti raman pihle (scame) de la carpa pe sticla. Io sper sa ma descurc si in domeniul asta...



Ramane sa stabilim ce zugraveala (culoare? hmm! inca nu stiu daca pun vreo culoare...) mai punem pe pereti si cu ce vom dota bucataria.

5 comentarii:

  1. pina la urma a meritat asteptarea faintei.arata super pe perete.
    noi inca nu am trecut prin asa un santier in casa,in vara numai una alta(o usa schimbata,un geam,zugraveli prin bucatarie) am facut la apartamentul din romania si ne-am luat cu mainile de cap.

    nervi tari in continuare si sa fiti sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Miha, am sa o spun tuturor celor pe care ii aud ca vor renovari/constructii: nu stiti in ce va bagati... va recomand o cura la Sovata! Glumesc, desigur, dar e nebunia de pe lume.

    Mutumim de urari, abia astetam sa facem inaugurarea!

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua. De ceva timp sunt in febra renovarilor si cautand pe net am dat de blogul dumneavoastra. Si eu vreau sa pun polistiren extrudat de 2 cm sub parchet de 8mm pt a aduce camerele la acelasi nivel. Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca in cei 2 ani de la renovari ati avut probleme cu parchetul? Am vazut pe net tot felul de pareri, ca peste polistiren trebuie neaparat sapa cu plasa de armare, ca altfel se lasa, etc...
    Multumesc pentru atentie.
    PS: V-a iesit forte frumos bucataria, sper sa ajung si eu intr-un final la stadiul in care pot "etala" apartamentul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ciao Radu!

    Te compatimesc, stiu prin ce treci, dar iti spun ca trece :lol: . Ca dovada, in curand ne apucam din nou de treburi din astea, tocmai ce am cumparat un apartament nou construit, semifinisat (fara pachet, usi, obiecte sanitare, fara gresie si parchet).

    Acum trebuie sa iti zic ca doar la bucatarie am pus polistiren extrudat sub parchetul laminat; in restul apartamentului am sapa autonivelanta + placi OSB + parchet masiv.

    In balcoane avem polistiren + plasa + sapa+ osb + parchet masiv.

    Ideea cu polistirenul extrudat sub parchet nu e rea, podeaua e calduroasa. Dar la inceput, atunci cand paseam in bucatarie, se simtea ca podeaua e oarecum mai ... "moale", aveam senzatia ca parchetul este cumva elastic. Acum nu mai este asa, cred ca "s-a asezat"... sau poate ca ne-am obisnuit noi?

    Torusi, in apartamentul asta nou nu mai punem polistiren de asta, ci ne gandim la placi de OSB, asa cum avem peste tot in apartamentul asta, mai putin in bucatarie.

    Nu mai stiu daca aici in blog am pus poze cu bucataria intr-un stadiu aproape final, da' am cautat si le-am gasit pe culinar, http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&showtopic=7697&view=findpost&p=548748.

    Din pacate, la cuptor a ratat mesterul sertarul care venea deasupra cuptorului, intre timp, s-a remediat problema, desi domnul care ne-a facut mobila ne-a cam lasat cu ochii in soare. Stiu, greseala a fost a noastra, am platit toti banii - habar n-am de ce - cred ca am fost in transa.

    Aici am una din bai, in caz ca te intereseaza. http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&showtopic=7697&view=findpost&p=548748

    Ia, astept sa ma chemi la inaugurare :D

    P.S. Imi dai voi sa-ti spun "Tu", da?! Mulțu frumu'. Spor la munca, rabdare si bafta la mesteri buni!

    RăspundețiȘtergere
  5. Rectificam:

    Aici am una din bai:


    http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&showtopic=19579&view=findpost&p=545208

    RăspundețiȘtergere