luni, 23 ianuarie 2012

O pungă cu mâncare

Off course, și de data aceasta low carb, oh yeah!

Deci ziceam eu mai zilele trecute că țin dietă low carb și disociat, 2 în una, că e mare nevoie... E luni și sunt la a doua zi de carne. Ieri, fiindcă a fost duminică, am avut grătar. Dl. Happy a mâncat ceafă de porc, eu pulpe de pui. Cu mujdei. Și gumă de mestecat orbit mentolată. 

Azi până pe la 3 după-masa am avut doar niște cafea, niște ceai și gumă orbit mentolată. La trei fix, am scos din congelator o pungă cu pulpe de pui. 



Apoi mi-am pus întrebarea "cum puii mei să fac eu pulpele astea?". Căutând prin sertarul cu condimente tot felul de plicuri, borcănele cu tot felul de smacuri de pus în mâncare am dat de un plic mai aparte, pe care uitasem că-l am.


Ta-dam! - mi se aprinsese beculețul ăla cu ideea.  M-am decis instant! Pulpele de pui se vor băga în pungă. Am consultat rețeta de pe plic, să nu fac vreo drăcie:


Îmi era cam foame, altfel făceam o groază de analiză pe textul expus. De exemplu cum e aia să faci cozonacul la pungă? Haide , bre, că-i prea de tot! Zghiorț-zghiorț zise stomaucl meu. An-tan-te, bite mane te , bite mane compane, an-tan-te - zise gura mea, în timp de mâna alegea borcănele ce ieșeau din joc în urma incantațiilor trebuincioase complicatei rețete.


Vouă s-ar putea să vă iasă alte combinații de condimente, nu e nici un bai, ăsta e farmecul rețelor cu incantații. Repet indicația de pe plic, adică partea aceea cu "preparatul condimentat se introduce în pungă". Hait, că mie nu-mi iese bine faza asta, drept pentru care îmi permit să introduc în pungă mai întâi condimentele:


... și mai apoi pulpele congelate. Leg punga la gură. Apoi încep să smotocesc pulpele (omg!).


Am pus punga-n tavă, am înțepat-o de câteva ori, iar  tava am pus-o-n cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius. Nu cred că a durat mai mult de 15 minute până am simțit miros fain din cuptor. Între timp am mai studiat ambalajul plicului cu cele 8 pungi, și mi-am dat seama că-s tută. Am descoperit în plic, lângă pungi ața aia cu care se legau pungile. Eu le-am legat cu ață de cânepă, din ghemul din sertarul cu smacuri. Mnoah, kalatzară, la mine e rustic, da? După vreo 20-25 de minute deschid cuptorul și tai punga în care pulpele de pui erau frumos înăbușite. 


Puteam să le las așa, dar prea ar fi fost de regim. Drept pentru care le-am mai lăsat pentru vreo 7-10 minute în cuptor până au prins o crustă ademenitoare.


Am mâncat de fapt două pulpe și aș fi mâncat-o și pe a treia, atât de fragede și aromate erau.  


Mâine e ultima zi de carne, sunt curioasă ce-oi mai face? Aveți idei de împărtășit?



Later edit

Încă-mi caut mașina ideală. Ia, idei pentru tunning:

Nu-i rău, nu rău de loc. Notat, salvat. Mvai.

39 de comentarii:

  1. Ce zici de "pasarea indopata"? cum suna? :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sună bine. Dar trebuie să fie îndopată low carb. Și disociat. Musai. 10x vdaiana!

      Ștergere
  2. mie mi-ai dat ideea sa-mi caut pungile de copt, ca stiu sigur ca am pe undeva, puse bine :)). maine, meniul tau e de piept de pui la gratar, cu muraturi si mujdei (daca iti place combinatia), si fara guma mentolata, ca are aia nush ce xylitol sau ceva care nu e bun a regim ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Căutați, răvășiți sertarele, cămările, să vedeți ce de comori descoperiți!! :)) Mujdeiul îl lăsăm pentru weekend, ca să nu duhnim în lumea fină prin care ne învârtim (ochi dați peste cap)

      Gumă organică n-am văzut, Tic-Tac nu suport, că nu suport bombuoanele, numa' saloanele cu jeleu (dar asta deja știi). Ce-aș putea rumega în loc de xiliconu' respectiv?

      Ștergere
    2. patrunjel sau menta proaspata :D

      Ștergere
    3. Cuool fato, mă și văd rumegând din legătura de pătrunjel în drum spre frumosul loc în care lucrez!

      Do I have something green on my teeth? (zâmbet cu dinți)

      Ștergere
    4. taci tuh, ca face piciorul frumos, nik nu stii, eeeee
      unde mai pui ca se asorteaza la masina roz :D

      Ștergere
    5. Da, e tot ce lipsea de la mașina rozzz! Legătura de verdeață! :)))

      Ștergere
  3. hahaha, trusa asta merge boboc pe masinile alea roz de le admiram noi mai acu cateva zile :)))). insa, in asa masina nu poti smotoci pulpele. oh... sau poate ca daaaaa? (fuarte seriooos acuma, ia sa scot si io pungile alea la inaintare!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap, îmi salvez imaginile/ideile, că nu se știe niciodată când apare mașina-mi la portită și mi-e că nu voi fi pregătită s-o tunez. :D

      Caută pungile respective și vâră-n ele niște brocoli și vreo 2-3 morcovei.Malzeit!

      Ștergere
    2. auzi, faci misto de mine, stimata duamna? verzituri, verzituri, dar pana cand?! :)))))))

      Ștergere
    3. Cine? Io? Ntzz! Țint cont că-ți place culoarea și fac sugestii... poate așa mă ajuți la slăbit, că aici, la palat, se întâmplă paranormale. Eu țin dietă și kilogramele se duc de la colegu'. Viața e greu!

      Ștergere
  4. Si io am mancat azi pulpe facute la tigaia minune :)) Dar e o idee sa fac si la punga, sa mai schimb meniul.

    Fata poate reusesc sa-ti fac o supa roz:)) Tot caut idei si mi-a traznit una, sper sa fie si mancabila:)) Iar pentru supa roz trebuie sa-ti cauti un suport de bol pentru masina super pink...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ole, să ne fie de bine pulpele low carb!

      Supă roz iese din lobodă...dar aia o fi o zamă super low carb și super chioară! Niște fâșii de omletă care să țină loc de tăiței poate ar rezolva oarecum problema oculară :))

      Dacă iese pasența aia cu taxa la mașinile inmatriculate-n Ro, aprope că scap de-o grijă. Rămâne să-mi găsesc mașina automată, ca pentru pitzipuance vreau, nu cu schimbător manual. Vopseaua rozzzz și genele false sunt un "musai". Ahhhh! Visez deja!

      Ștergere
  5. Poti sa-ti faci linistita ceafa la gratar, ca esti pe low carb, nu low fat. Mai poti sa-ti faci pui pe sticla.Si mai poti face rulada ta aia din carne tocata, oua si nush ce-ai mai pus tu.Nu-mi amintesc numele acum...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fato, puii mei au decât puple și piept! Nu-i pot înfige-n stiiclă. Da-i puteam trage-n țeapă, fac niște suvlaki (a.k.a frigărui). Ole!

      Ștergere
  6. Cauat rulada aia si am dat peste cea cu sunca si cascaval...wow ce buna e chestia aia, cred ca o fac si io zilele astea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi sus, sub header, am pagină separată cu toate rețetele din blog, poate așa găsești mai repede ce vrei, decât dacă răscolești în arhivă.

      Ștergere
  7. Polpettone e! Dar fara cartofi de data asta! http://happy-ro.blogspot.com/2008/04/polpettone.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Sounds good and looks delicious pulpita ta din farfurie :) .Succes la dieta!

    RăspundețiȘtergere
  9. eu am renuntat la pungi...am primit cadou o tigaie de-aia cu gauri pe mijloc...nush cum o cheama , da e buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tigaia minune , din aia follosesc si io :))

      Ștergere
    2. Da, măh, am și io din aia, dacă tot facem recensământul tigăilor aiciea! Tigaie ceramica cine are? Mă trec pe mine cap de tabel :))

      Ștergere
    3. ce e mah fetelor cu tigaia asta? auzi, e buna ceramica? au aici la noi, acuma e la reducere :))). sa-mi iaaaaaaaau???

      Ștergere
    4. Da, e bună, mie-mi place, nu lipește și e trendy. Ia-ți. 3 euro?

      Ștergere
    5. dezvoltati caracteristicile tigaii de ceramica, va rog! adicatelea, ce are aia fata de cele 4 tigai pe care le posed?

      Ștergere
    6. Stormi, am scris acolo sus.

      Ștergere
  10. deci: 3 euro, nu lipeste si e trendy? asta e?
    pai si unde o mai pun? o trec pe wish list...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi că e 3 euroi doar la Zsuzsa-n sat. La noi e mai de fitze, deci e niste zeci. De lei.

      Acuma, tre' să ai și tu o tigaie nouă, că doar n-o să rămâi veșnic decât cu 4 tigăi. 5, ca să treci, da?

      Ștergere
    2. okey, okey, decit ca, daca o scap pe gresie, - rezista? ca_coafura?!?

      Ștergere
    3. Nujt, că io n-am gresie la bucătărie, am parchet și ele rezistă. Precum_coafura cu pricina.

      Ștergere
  11. Simplu s1 delicios! Merge cu orice garnitura! Eu mai pun si legume pe langa carne!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lavi, da, așa-i cum spui, delicios. Și eu puneam cartofi în pungă lângă carne, dar acuma îmi imaginez că-s vremuri de restriște gastronomică, încerc din răsputeri să țin dietă low carb și mi-a venit să o cuplez cu un regim disociat, deci ori e numai carne-n pungă, ori doar legume, exclus cartofi.

      Azi mânânc lactate, e a 3-a zi de low-carb-disociat-lactact. M-am albit până-n albul okilor. De mâine-s la legume-fructe pentru 3 zile, doamne ajută să treacă și alea cu bine!

      Ștergere
    2. Ieste, da! Fuame mare de la legume. N-am nici pe dracu când e zi de carne sau de lactate, dar la legume-fructe mi se lungesc urechile.

      Bag un picior, de mâine cred că trec la Atkins și low carb.

      Ștergere