duminică, 13 ianuarie 2008

Pandispan


INGREDIENTE:

-6 ouă
-6 linguri de zahăr
-3 linguri ulei
-6 linguri făină
-1 lingură cacao
-1 praf de sare
-1 plic de praf de copt
-2 plicuri vanilie, coajă rasă lămâie+portocală
-1 fiolă esență rom

Albușurile se bat spumă cu zahărul, apoi se adaugă rând pe rând câte un gălbenuș peste care a fost presărat un praf de sare (cică rămân mai galbene așa - știu și eu dacă așa o fi?). Se pun rând pe rând și lingurile cu ulei. Se pun și 5 linguri de de făină și se amestecă "pale-pale", de jos în sus. Se adaugă praful de copt stins cu putină zeamă de lămâie. Se împarte compoziția în două: într-o jumătate se pune 1 lingură de făină, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie, iar în cealaltă jumătate se pune 1 lingură de cacao și fiola de esență de rom.

Se unge și se înfăinează forma de tort. Se pun, tot timpul, în centrul formei 2 linguri de compoziție: una alb-gălbuie apoi una neagră. Se dă la copt în cuptor preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute, sau până pandișpanul nostru trece "testul scobitoarei".



E tare bun ca o gustare lângă o cană de lapte sau de ceai sau lângă o ceașcă de cafea fierbinte.

Taină: dacă se dorește poate fi glazurat. Mie-mi place glazura de ciocolată (ciocolată pusă-n pungă și topită la microunde)  și presar apoi peste pandișpan nuci sfărâmate. Sau cu glazură din dulceață topită la microunde peste care presar nucă de cocos.

M-a amuzat ce mi-a spus Miky: cică burete de ăsta făcea și bună-mea :D

4 comentarii:

  1. Happy !
    Acum am descoperit blogul tau !
    Si ce retete !
    Mai vin pe aici si pun un link pe blogul meu, daca nu te superi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello, Irina!

    Mai vino, portita e deschisa, nu ma supar!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ello>:d<
    Pe 8 februarie a fost ziua surioarei mele,care a implinit 3 anisori,asa am dat peste bloggul tau care este abssolut superb.Felicitari,esti intr-adevar o profesionista.Eu am doar 16 ani si imi place sa gatesc,insa nu am foarte mult timp,caci suntocupata cu scoala si timpul liber il dedic in principal literaturii.Peste blogul tau am dat cautand un pandispan,acesta mi-a placut si chiar am incercat sa il fac,din pacate cred k am pus prea multa faina si mi-a iesit un chec,dar unul foarte bun.
    Sper ca nu te super daca iti las un link cu bloggul meu:)
    Eu am postat doar o reteta de gogosi,clatite si checul realizat dupa reteta ta originala de pandispan.
    http://vreausaimpartzambete.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata minunat!
    Il incerc si eu :)Revin cu impresii :)

    RăspundețiȘtergere