miercuri, 19 ianuarie 2011

Tocăniță rapidă



E bună. Și se face rapid. Cel mai mult durează marinarea cărnii. De fapt eu am pus carnea la marinat încă de aseară. Marinata a fost făcută din ce-am găsit prin frigider: 1 pahar mic de iaurt, 1 cățel de usturoi, sare, piper cu lămâie, și niște ardei uscat. Se ameastecă toate acestea cu carnea tăiată cubulețe și se pun într-un castron cu capac care se va da la frigider. A doua zi, carnea aproape că a absorbit marinata. O ceapă se taie solzișori. Într-o tigaie antiaderentă se pun cubulețe mici de bacon afumat, care se lasă să se prăjească bine. Se adaugă ceapa, carnea și 1 conservă de ciuperci. Se perpelește pe foc până scade zeama. Se mai potrivește de sare. Totul a durat vreo 15-20 de minute, carnea e fragedă și se desface fâșiuțe-fâșiuțe.
Perfectă pentru o după-masă tihnită.

S-aveți poftă!

3 comentarii: