INGREDIENTE:
-1 kg de spanac proaspăt, sau o pungă de 400 g de spanac congelat
-250 ml lapte
-2 linguri făină
-3 linguri ulei
-4 căței de usturoi
-sare, piper
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vj1d8wT_kNdShOk0eZ9nVX66_2cC0r6I6iZR71CmDfLPiIVJaCH5VZA-fGv6TcGgoJsULBjHMU9-jJlU5yhy6RItuKOlcTmeQw-LFgqv1rnDq2JK7rVfJTKfCgdxmd2nwB_7oDXQ=s0-d)
Dacă se folosește spanac proaspăt, atunci acesta se spală frunză cu frunză și se pune la opărit într-o oală cu apă fierbinte și sărată. Când e fiert se scurge și se toacă mărunt cu un cuțit.
Usturoiul se taie mărunt și se călește în ulei.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_t2QLxLl4ec9NK-IFd-34556jYQ4IdxQ-BmCSwDEe8sqXsToiMDW7xizP6jt2pWGt5zmnE5xFthqXhZhmCMLVEuAAp73-CYdpGtYUhBLU8s1_YlQuYkIZC3raffCRDghW998rKD=s0-d)
Se adaugă făina și se amestecă.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tWMY2g2VdzSQNiOIRWk6afWChVBRC9yZpC1AEXXjp7kTx9GHXmVjYzmBLp9YjegG1q7SJVLpV5iLoF_vhfkk_6eUZnhu1uKox3Aa9eOo6lKS4TJzRFrxQM6xmNudorzUxhUAPW_g=s0-d)
Când făina a prins consistența asta:
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vM48CEXkgA7pGHd-mrK9_Mhhl7FnJjJRYfFfJU0EllujwUEFo2azpjbuqtmtfzJPV7yfVxOzkH2Y3j45zaKIZNygHgLBTqMJqdq-sVLOfrA09M4hczrB23yV0f-US3cqOOugYbTQ=s0-d)
... se pune laptele călduț, puțin câte puțin, amestecând încontinuu să nu se facă (,) cocoloașe.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uzZAXaqURDGTkiENR4jGeTBR5XveTSnqZqS8kHAB_WDb10GFnKF2VNOesp58ZTCEy9fIDPyWBJB4IFeHKq2sm3gq_5ERClYojX2_lxel6RtnDF03bdQtlSNJpp-BZaCQQhTgaX=s0-d)
Pentru a evita formarea cocoloașelor se folosește telul pară. Dacaă totuși s-au format cocoloașe (ele apar de regulă când se pune laptele rece) acestea se vor sparge cu blenderul vertical cu picior metalic.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_s_GeuwHhaLfKss4zqK-b0U6suZxv7y_S_YYFqUCmnxF3vvHrqRTKWQ0l41aDAo99jmCLl0ZtKnH9a2fN0TOhCrlfX18oxzue2B_yMYS25HSVWC69FLchVLSyIR-I4UHdyXDm1KZA=s0-d)
Sosul e gata când arată așa: (se pot vedea bucățelele de usturoi, cui nu-i place le poate scoate înainte de a pune făina)
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sXdpPsjC02JPpBbJWoii3205Lrehh5SZITwzQqUrg7DMAcqbZMkAHyB4WRrACMkgtHudVlLmDe9LvboIXkRFm2cqQbSi_ISEk_2SATt0-mbdd4q0fh_ZpoE98dm20cbB514tZF=s0-d)
Se adaugă spanacul tocat foarte mărunt
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tI7n9-p5kvABn2d-PyrB-KvoY4kiw1LZuor8SkMRotRAfwM9kZKiztOcjpv0l8AD5-dUbCd1AtG7FDDecZycCCoMvGqqp70bwL5qSCMU1LwpbLxOhwo4ACrAFmmqdqBMaSMSEJMg=s0-d)
Se ține pe foc până se decongelează, sau dacă se folosește spanac proaspăt atunci se dau vreo 2-3 clocote. Sărăm și piperăm după gust.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vC0YscDV0MosORaOkaSPZWUBfIPNPcG2ojtuwTMf53HDkwNtFvDGL1DXL-aeygGpewLxpQWuP14BMEKD-1Fvqyb-ClGJoPsmMtyzqZzrTsLTN5Y9PjRf11Ha2weO6i9EbxIzPU8Q=s0-d)
Se servește cu ochiuri de ou :
S-aveți poftă mare!
mmmda... poate ii bun cu ochiuri, dar incercati spanacul sa il mancati cu ficatel. E cea mai buna combinatie:D
RăspundețiȘtergereDadada, sau ficățelul cu cartofi prajiti si salata de castraveti. :D
RăspundețiȘtergere