vineri, 10 februarie 2012

Verde și oranj

Deși mie îmi place iarna mai mult decât toamna și cu mult mai puțin decât îmi place vara, în momentul de față recunosc cu mâna pe inimă că aș vrea puțină primăvară. Nămeții care ne-au ocupat străzile, trotuarele, mașinile și în general viața nu se dau bătuți chiar așa ușor. Aliat de nădejde le e și frigul geros cu temperaturi din ce în ce mai îndrăznețe. Ieri minus 18, azi minus 23, temperaturi măsurate în mașină, în  câmp deschis. Ciudat că pe alocuri azi am avut ceață. Deasă rău. Parcă eram cu avionul printre nori. 

De la geam, Lila încă mai surâde frumos.

Nu același lucru pot să-l spun și despre vărul ei, Cyclamen, care îngălbenește pe zi ce trece, semn că e tare obosit și trebuie să-l pun să se odihnească. I-am cules ultimele două flori necăjite pe care le mai are, și i-am mulțumit că mi-a ținut companie frumoasă încă din luna octombrie.

Ca să dispară senzația neplăcută pe care mi-a dat-o frigul de-afară, am pus la fiert niște apă. Apoi am invocat primăvara, amestecând gusturi și culori. Am ales verde și oranj. 


Aroma de mandarină se combină perfect cu aroma stoarsă dintr-o lămâie verde (lime, n'est ce pas?). Nu mai e deloc banal și fad ceaiul verde, chiar îmi place. Iar forma piramidală a pliculețului, m-a dus cu gândul la perfectul număr de aur dar și la beneficul efect de piramidă. Stau bine cu autosugestia, deci acum mi-e cald și bine. Și parcă nici nu mai e chiar mult până la primăvară. Doar un Valentin și-un Dragobete ne mai despart de ea. 

Rămâi cu bine, iarnă albă!

35 de comentarii:

  1. duamna Hepi, bag sama ca vreti sa-i luati ciaiul de la gura lu' Sandi ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sandibela împarte tot cu mine, mai ales ciai. Deci îi rămâne și pentru gura ei mai mult decât suficient. Dacă se termină, mai aducem și dăm și la oaspeți :))

      Ștergere
    2. si pe maical il imparte? :))

      Ștergere
    3. Pe el îl împart eu cu ea. De ex. azi noapte la HBO peste cine am dat lângă Mila Jokovic?

      Ștergere
    4. Nu bre, nu. Vezi mai jos, Mila era cu Maicăl, și-i haleleau morții. Deci, Sandibelă, pune de colivă.

      Ștergere
  2. Iooooooooooooooooooooooooooi si numai ce am zis ca-s Maical free si iarasi ma distrugi.A aparut in Resident Evil?????? De ce????Cum e acolo? E frumos? E bine facut? Moare din nou?

    Offf, saru'mana pentru ceai , am adus si eu supliment la mine pe blog, ca se anunta iarasi ninsori , ger si vijelii si vom avea nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Îi tot frumos de frumossss!!!! Nu, măh, nu mai muare!(nu mai pot să te văd din nou disperată :))) )

    Să băgăm ciaiuri, că vin vremuri grele coduri verzi-galben-portocalii, zăpezi cât casa (acum chiar înțeleg ce înseamnă sintagma asta!)

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci da, codurile is date de culorile de ciai salvatuare...


    Noa, am si io Resident Evil acum, deseara am intalnire cu el si mai am si Human Stain unde era mai tanar , na! Baga-mi-as picioru'ca tot timpul mi-l aduci in memorie! o sa fiu dependenta pe viata de Maical!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine fată, nu uita să-ți faci carafa de ciai plină, acțiunea filmului e sf, dar pentru Maicăl te sacrifici, măcar să-l mai vezi sănătos o dată-n viață.

      Ștergere
  5. M-a uitat putin la Resident Evil , nu promite mult, dar ma sacrific pentru Maical,asa cum zici sa-l mai vad o data-n viata.Human Stain pare mult mai interesant.E din 2003...Maical apare ca Anthony Hopkins in tinerete...moaaa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mnoa, filmul ie frumos când apare Maicălul. Da' parcă mai contează ce face Maicălul pe acolo? Important e că e acolo!

      Human ăla n-am văzut, ia să dăm un search!

      Ștergere
  6. Mai e The Mourning Portrait tot cu maical, dar nu-l gasesc...off!si e din 2011, Maical matur asa cum imi place mie :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taci, nu-mi mai spune de filme pe care ar fi în stare să le și cumpăr nu doar să le privesc ca un delicvent internautic!!!!

      Ștergere
  7. Lila ta ma baga in boli ascunse, dom'le! In rest sunt de acord ca e nevoie de mult ceai si un picutz de primavara (asa, vreo 15 tone...)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lila te pupă! Eu tot cu ceaiuri. Amândouă privim pe fereastră și așteptăm să dispară albeața murdară care deja a pus stăpânire pe tot peisajul.

      Ștergere
  8. Deci sunt nevrozata ca o ai pe lila asa vesela si zglobie, albisoara mea se cazneste de un an sa faca flori si abia e la stadiu de bumb :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lila - care are 1 an pe 1 martie - îi transmite încurajări Albișoarei și o roagă pe mama Albișoarei să caute niște stimulente pentru înflorire, există sticluțe magice, special concepute pentru orhidee! (vezi pe la Selgros, Obi sau magazine ce vând flori din astea, ar trebui să aibă soluții din astea)

      Ștergere
  9. Am scris cinci ani si nu mi-a luat comentariul, grrrrrrrr. Avem si picaturi.
    Era ideea ca are trei lujeri, unu, cel mai batran si cel mai puturos si doi care sper sa infloreasca in doua saptamani asa, dar dupa un an!?!?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi în mod normal orhideele fac flori iarna și vara. Lujerii bătrâni taie-i fără milă, ăia oricum vor face flori mai mici și anemice, poate de aia nici nu se vor deschide toți bobocii - constatare pe propria piele a Galbenei. Vezi cum faci și cu udarea ei - prin imersie, da?- și foarte important, musai ghiveci transparent -face fotosinteză chiar și prin rădăcinile alea cărnoase.

      Nu am să-ți spun și de poveștile ala cu vorbitul cu floarea, fiindcă mie chestiile alea mi se par weird rău de tot, cam la fel cu mersul la vrăjitoare/ghicitoare.

      Ștergere
  10. asta cu ghuiveciul transparent eu personal cred ca e basm, am avut trei orhidee, doua in ghivece transparente si una am vrut eu sa o pun in ghiveci de ceramica, ei bine, alea din ghivecele transparente au murit, amandoua si aia din ceramica este cea depsre care iti spun ca o astept sa infloreasca si nu, nu am fost mama vitrega cu alea, le-am ingrijit pe toate la fel :)
    acu nu ii mai tai lujerul initial, il las sa infloreasca si eventual il tai dupa daca se cere :)

    RăspundețiȘtergere
  11. asta cu ghuiveciul transparent eu personal cred ca e basm, am avut trei orhidee, doua in ghivece transparente si una am vrut eu sa o pun in ghiveci de ceramica, ei bine, alea din ghivecele transparente au murit, amandoua si aia din ceramica este cea depsre care iti spun ca o astept sa infloreasca si nu, nu am fost mama vitrega cu alea, le-am ingrijit pe toate la fel :)
    acu nu ii mai tai lujerul initial, il las sa infloreasca si eventual il tai dupa daca se cere :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă spui tu, așa o fi eu. Ale mele-s în ghiveci de plastic transparent, de fapt nu e ghiveci e un recipient luat din selgros, pe care l-am găurit eu cu un cui încins în flacăra de la aragaz. Cu excepția purecilor pe care i-au avut azi vară (din cauza mea cred, fiindcă m-a lovit ideea de a "orna" pământul ăla al florilor cu niște așchii din scoarță de pom, nici măcar n-au arătat artistic prea mult timp) alea mele explodează de bine ce le e, ptiu-ptiu-ptiu! să nu le deochi!

      De cerut nu se va cere singur tăiat, va trebui să decizi tu amputarea. Dar îți zic că la mine, Galbena, neamputată are 5 ramuri cu flori, doar că sunt tare mărunte. Pe când Lila e mândră, grasă și frumoasă!

      Ștergere
  12. asta cu ghuiveciul transparent eu personal cred ca e basm, am avut trei orhidee, doua in ghivece transparente si una am vrut eu sa o pun in ghiveci de ceramica, ei bine, alea din ghivecele transparente au murit, amandoua si aia din ceramica este cea depsre care iti spun ca o astept sa infloreasca si nu, nu am fost mama vitrega cu alea, le-am ingrijit pe toate la fel :)
    acu nu ii mai tai lujerul initial, il las sa infloreasca si eventual il tai dupa daca se cere :)

    RăspundețiȘtergere
  13. fac cu nervii, nu imi ia comentariu sfgegi4pfjWDL3]

    RăspundețiȘtergere
  14. asta cu ghuiveciul transparent eu personal cred ca e basm, am avut trei orhidee, doua in ghivece transparente si una am vrut eu sa o pun in ghiveci de ceramica, ei bine, alea din ghivecele transparente au murit, amandoua si aia din ceramica este cea depsre care iti spun ca o astept sa infloreasca si nu, nu am fost mama vitrega cu alea, le-am ingrijit pe toate la fel :)
    acu nu ii mai tai lujerul initial, il las sa infloreasca si eventual il tai dupa daca se cere :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Bogdana maica, te balbai? :)) am o farfurie verde pentru tine :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrreau!!! Te pup de un miliard de catralioane de infinituri de ori :)

      Ștergere
  16. mai sterge si tu din comentariile astea puse de o mie doua ori :)

    o sa o trag in poza sa ti-o arat
    daca imi mai fac curaj sa iau o orhidee, o sa o pun in transparent sa vad daca rezista, rezista, rezista :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasă-le să pară interesantă postarea :)))))

      Hai, măh, nu e mare filosofie cu florile astea. Eu le-am căpătat, poate de aia am noroc la ele.

      Ștergere