INGREDIENTE:
- 200 g faina
- 3 oua
- 50 g zahar
- 3 linguri de smantana groasa
- 50 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 praf de sare
Apoi se acopera cu lighenuţul si se lasa la odihnit 15 minute. Ca sa nu spoiesc toata masa am intins folie alimentara. Am presarat putin faina si am pus aluatul sub lighenuţ.
Apoi se intinde in foaie subtire, cat puteti de subtire.
Se taie romburi si fiecare romb se cresteaza pe mijloc.
Se mai odihneste aluatul inca 5-10 minute pe masa. Apoi, se incinge bine de tot uleiul si se pun la fript.
Se pot manca presarate cu zahar pudra, sau ca si mine, cu smantana si gem de caise :d
Ahh, si o sectiune (cu gura plina :P ):
Enjoy!
Thank you very much! Cu prima ocazie o incerc :D
RăspundețiȘtergere*hugs*
He he, asa le stiu si eu, sub numele de minciunele, desi stiu ca au o multitudine de "denumiri". Eu le si rasucesc prin gaura pe care o fac in mijoc :D Fuarte bine arata, si rusine ca faci sectiuni cu gura plina, ca mi-e pofta si mie :D
RăspundețiȘtergereCe dragute sunt !!! Se pot face in foarte multe feluri, se vede ca ale tale sunt pufoase. :-) Te pup !
RăspundețiȘtergereMike, ma bucur ca te-am ispitit! :P
RăspundețiȘtergereTeo, ai dreptate, sa-mi fie rusinica, da' sa stii ca n-am vorbit cu gura plina :P Si io de obicei le rasucesc prin gaura, acuma am zis sa le schimb unpic designul. Da' or fost foarte bune - v-am zis cu zahar pudra pe deasupra nu imi plac (eu sunt din ala care "scutura" prajiturile de zaharul pudra presarat - stiu, am "buba" la cap :D ) si de aia le indulcesc cu gem si le "cremuiesc" cu smantana.
Ginette, draga mea, da, sunt crocante doar la "coaja" , miezul - atat cat este- este "pu-ha" - cum zice buna-mea (i.e. pufos :d )
Hai, va pup!