miercuri, 9 aprilie 2008
Budincă de paste cu brânză și șuncă
INGREDIENTE:
-500 g paste
-150 g șuncă felii
-200 g telemea
-100 g cașcaval
-2 linguri smântână
-1 lingură unt
Se pun la fiert 3 litri apă în care se pune un praf de sare.
Până începe să clocotească apa se dă pe răzătoarea mare telemeaua:
Se fierb pastele "al dente":
O tavă de chec se tapetează cu hârtie de copt care se va unge cu o lingură de unt:
Se pune un strat de șuncă:
În pastele fierte și scurse se pun telemeua:
... și cele 2 linguri de smântână:
Pastele se pun în tava de chec:
Se pun deasupra felii de cașcaval și șuncă
Se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 15-20 minute, la 180 de grade.
Se pune tava de chec fierbinte în apă rece . Apoi se răstoarnă pe un platou.
Cu un cuțit lat și foarte ascuțit se vor face felii.
Mmmmhhhhmmmm, yummi!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
super aranjamentul :)
RăspundețiȘtergereDe fapt l-am vazut acum cateva zile pe culinar si l-am admirat inca de atunci :)
Merci , merci Edith!
RăspundețiȘtergereReteta aceasta a fost furata de corcodel si postata in forumul Femeia Unika (http://www.femeiaunika.com/forum/viewtopic.php?f=62&t=262 si poza furata si modificata http://i162.photobucket.com/albums/t242/corcodel_photos/paste.jpg) si se gaseste acolo sub numele de budinci sarate.
RăspundețiȘtergereSper ca userul corcodel, la cei 48 de ani pe care declara ca ii are, sa fie sanatoasa, si sa aibe sansa sa faca si in realitate aceasta reteta. Cu Photoshopul n-are nici un farmec. Vai si amar de tine, corcodel!
pt cate persoane e?
RăspundețiȘtergereHabar n-am, noi am fost doi, și am avut și pentru a doua zi (încălzite la microunde). A fost o tavă normală de cozonac.
RăspundețiȘtergere