miercuri, 9 aprilie 2008

Budincă de paste cu brânză și șuncă

~idee Dan@~





INGREDIENTE:

-500 g paste
-150 g șuncă felii
-200 g telemea
-100 g cașcaval
-2 linguri smântână
-1 lingură unt


Se pun la fiert 3 litri apă în care se pune un praf de sare.


Până începe să clocotească apa se dă pe răzătoarea mare telemeaua:

Se fierb pastele "al dente":


O tavă de chec se tapetează cu hârtie de copt care se va unge cu o lingură de unt:


Se pune un strat de șuncă:


În pastele fierte și scurse se pun telemeua:


... și cele 2 linguri de smântână:

Pastele se pun în tava de chec:

Se pun deasupra felii de cașcaval și șuncă



Se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 15-20 minute, la 180 de grade.

Se pune tava de chec fierbinte în apă rece . Apoi se răstoarnă pe un platou.


Cu un cuțit lat și foarte ascuțit se vor face felii.




Mmmmhhhhmmmm, yummi!

5 comentarii:

  1. super aranjamentul :)
    De fapt l-am vazut acum cateva zile pe culinar si l-am admirat inca de atunci :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Reteta aceasta a fost furata de corcodel si postata in forumul Femeia Unika (http://www.femeiaunika.com/forum/viewtopic.php?f=62&t=262 si poza furata si modificata http://i162.photobucket.com/albums/t242/corcodel_photos/paste.jpg) si se gaseste acolo sub numele de budinci sarate.

    Sper ca userul corcodel, la cei 48 de ani pe care declara ca ii are, sa fie sanatoasa, si sa aibe sansa sa faca si in realitate aceasta reteta. Cu Photoshopul n-are nici un farmec. Vai si amar de tine, corcodel!

    RăspundețiȘtergere
  3. Habar n-am, noi am fost doi, și am avut și pentru a doua zi (încălzite la microunde). A fost o tavă normală de cozonac.

    RăspundețiȘtergere