INGREDIENTE:
- 250 g unt ( margarina)
- 250 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- un praf de sare
- 4 oua
- 250 g faina
- 50 gr amidon
- 1/2 plic praf de copt
- 75 ml lapte
- 2 linguri cacao
Intr-un castron se pune untul topit cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare, se amesteca bine. Se adauga rand pe rand ouala intregi. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, si se inglobeaza si ea in aluat, alternand cu 50 ml lapte. Se obtine un aluat putin mai vartos decat aluatul obisnuit de chec. Aluatul se imparte in doua, iar intr-una din jumatati se pune restul de lapte plus cele doua linguri de cacao, apoi se omogenizeaza. Forma de chec se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul de chec in forma astfel: in centrul tavii se pune cate o lingura de aluat galben apoi una de aluat negru s.am.d. Fiecare lingura de aluat se va turna in mijlocul tavii, astfel se formeaza dungile tigrului. Se da la copt aproximativ o ora, se incearca cu o scobitoare daca e copt.
- 250 g unt ( margarina)
- 250 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- un praf de sare
- 4 oua
- 250 g faina
- 50 gr amidon
- 1/2 plic praf de copt
- 75 ml lapte
- 2 linguri cacao
Intr-un castron se pune untul topit cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare, se amesteca bine. Se adauga rand pe rand ouala intregi. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, si se inglobeaza si ea in aluat, alternand cu 50 ml lapte. Se obtine un aluat putin mai vartos decat aluatul obisnuit de chec. Aluatul se imparte in doua, iar intr-una din jumatati se pune restul de lapte plus cele doua linguri de cacao, apoi se omogenizeaza. Forma de chec se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul de chec in forma astfel: in centrul tavii se pune cate o lingura de aluat galben apoi una de aluat negru s.am.d. Fiecare lingura de aluat se va turna in mijlocul tavii, astfel se formeaza dungile tigrului. Se da la copt aproximativ o ora, se incearca cu o scobitoare daca e copt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu