-Happyeggs-
INGREDIENTE:
-11 oua
-100 g bacon
-100g cascaval
-250 g iaurt
-100 g castraveti acri
-100 ml ulei
-sare, piper
-1 lingura de mustar
La cererea publicului casei am prestat, cu ocazia mirificelor sarbatori faimoasa reteta de oua umplute. Reteta originala o gasiti in "SandaMarin", ceea ce vedeti aici e o ... adaptare.
Avem nevoie de vreo 10 oua fierte, plus inca unul crud pentru maioneza, ulei (evident tot pentru maioneza), un pahar mare de iaurt (eu am avut iaurt 2,8%, in jur la 300 de grame, nu mai stiu exact cat are), castraveti murati (vreo 100-150 de grame), o felie de bacon si una de cascaval (fiecare de 100-150 de grame), sare, piper, si ceea ce nu apare in poza "de debut", mustar.
Ouale se spala inainte de a fi puse la fiert . Eu le-am pus la fiert in apa rece in care am adaugat o lingurita de otet. Astfel nu se va imprastia albusul in cazul in care se sparge vreun ou (vezi si in poza, ca este unu' care s-a crapat - de ciuda zic eu)
Pana se fierb bine ouale am facut maioneza dintr-un galbenus crud si 100 ml ulei (nu mai spun aici cum)
Ouale sunt deja fierte si le-am pus in apa rece , ca sa le pot decoji mai usor.
Acum ne ocupam de umplutura.
Dar nu reusesc sa deschid borcanul de castraveciori, asa ca ia uitati metoda mea de a desface borcanele cu filet incapatzanat:
Cateva secunde (stiu si eu, pana numeri la 10 tii capacul deasupra flacarii). Apoi cu o carpa, foarte usor se desfileteaza capacul.
Si incepe actiunea "tocatul": se toaca marunt castraveciorii murati, cascavalul, sunca, apoi se curata ouale fierte, se taie in doua pe lung si li se scoate galbenusul intr-o farfurie. Se pun deoparte vreo 2-3 albusuri fierte (se aleg alea mai rupte, din ouale care nu s-au curatat asa de bine, in cazul meu am folosit oua de "casa" si cum zice mama, fiindca gaina e grasa oul fiert nu se curata bine)
Galbenusurile se paseaza cu furculita.
Se adauga o lingura de maioneza ... si o lingura de mustar.
Apoi se adauga si bucatelele mici de bacon .
Se omogenizeaza amestecul:
Se adauga condimente: sare si piper
Cu acest amestec se umplu jumatatile de ou si se trecem la etapa urmatoare - prepararea sosului:
Se pun in castron vreo 2-3 linguri de maioneza, peste care se adauga paharul de iaurt bine scurs de zer
Se pun in amestecul de maioneza si iaurt bucatelele de cascaval, albus...
... si castraveciorii murati:
Se potriveste de sare si de piper si se omogenizeaza acest sos ...
...in care se scufunda jumatatile de oua umplute
Si acum e gata, se mai orneaza cu o frunza de patrunjel si se da la la rece:
Deliciossssssssss!
INGREDIENTE:
-11 oua
-100 g bacon
-100g cascaval
-250 g iaurt
-100 g castraveti acri
-100 ml ulei
-sare, piper
-1 lingura de mustar
La cererea publicului casei am prestat, cu ocazia mirificelor sarbatori faimoasa reteta de oua umplute. Reteta originala o gasiti in "SandaMarin", ceea ce vedeti aici e o ... adaptare.
Avem nevoie de vreo 10 oua fierte, plus inca unul crud pentru maioneza, ulei (evident tot pentru maioneza), un pahar mare de iaurt (eu am avut iaurt 2,8%, in jur la 300 de grame, nu mai stiu exact cat are), castraveti murati (vreo 100-150 de grame), o felie de bacon si una de cascaval (fiecare de 100-150 de grame), sare, piper, si ceea ce nu apare in poza "de debut", mustar.
Ouale se spala inainte de a fi puse la fiert . Eu le-am pus la fiert in apa rece in care am adaugat o lingurita de otet. Astfel nu se va imprastia albusul in cazul in care se sparge vreun ou (vezi si in poza, ca este unu' care s-a crapat - de ciuda zic eu)
Pana se fierb bine ouale am facut maioneza dintr-un galbenus crud si 100 ml ulei (nu mai spun aici cum)
Ouale sunt deja fierte si le-am pus in apa rece , ca sa le pot decoji mai usor.
Acum ne ocupam de umplutura.
Dar nu reusesc sa deschid borcanul de castraveciori, asa ca ia uitati metoda mea de a desface borcanele cu filet incapatzanat:
Cateva secunde (stiu si eu, pana numeri la 10 tii capacul deasupra flacarii). Apoi cu o carpa, foarte usor se desfileteaza capacul.
Si incepe actiunea "tocatul": se toaca marunt castraveciorii murati, cascavalul, sunca, apoi se curata ouale fierte, se taie in doua pe lung si li se scoate galbenusul intr-o farfurie. Se pun deoparte vreo 2-3 albusuri fierte (se aleg alea mai rupte, din ouale care nu s-au curatat asa de bine, in cazul meu am folosit oua de "casa" si cum zice mama, fiindca gaina e grasa oul fiert nu se curata bine)
Galbenusurile se paseaza cu furculita.
Se adauga o lingura de maioneza ... si o lingura de mustar.
Apoi se adauga si bucatelele mici de bacon .
Se omogenizeaza amestecul:
Se adauga condimente: sare si piper
Cu acest amestec se umplu jumatatile de ou si se trecem la etapa urmatoare - prepararea sosului:
Se pun in castron vreo 2-3 linguri de maioneza, peste care se adauga paharul de iaurt bine scurs de zer
Se pun in amestecul de maioneza si iaurt bucatelele de cascaval, albus...
... si castraveciorii murati:
Se potriveste de sare si de piper si se omogenizeaza acest sos ...
...in care se scufunda jumatatile de oua umplute
Si acum e gata, se mai orneaza cu o frunza de patrunjel si se da la la rece:
Deliciossssssssss!
As manca ceva...si nu stiu ce...si am dat peste ouala astea minunate !!! MMMmmmm.....super !!!
RăspundețiȘtergereSuper tare!!!!Felicitari!
RăspundețiȘtergereGinette, sa le incerci, ca-s foarte bune, io am mare incredere in Sanda Marin!
RăspundețiȘtergereAnonim, merci, merci!
Buna si eu pregatesc oua umplute eu le numesc ''puisori'' findca le ornez k pe niste puisori;) dar compozitia este alta si fara sos te am pupat si app ai niste retete grozave
RăspundețiȘtergere