INGREDIENTE:
- aluat de foietaj
- mere
- dulceata
- nuci
- fructe confiate
- rahat
- zahar vanilat
- scortisoara
- optional - frisca sau budinca de vanilie
(Am descris procedeul pentru o portie)
Se decojeste un mar mic, apoi i se scoate cotorul, marul ramanand intreg. Se taie un patrat din foaie, la mijloc asezandu-se marul. In scobitura marului se pune o lingurita de dulceata de capsuni, un miez de nuca, o bucatitica de rahat, stafide, fructe dezhidratate, sau ce mai avem prin casa. Se presara - tot in scobitura- zahar vanilat si neaparat scortisoara fin macinata. Se imbraca marul cu foaia si se aseaza in tava, cu "lipitura" in jos. Se da la copt in cuptorul preincalzit. E gata cand foaia e rumena. Se presara cu scotisoara amestecata cu zahar vanilat. Cui ii place poate sa ii faca si un mot de frisca, sau unul din budinca de vanilie.
Editez si adaug o idee de prezentare gasita pe net:
Si o sectiune - tot de pe net:
- aluat de foietaj
- mere
- dulceata
- nuci
- fructe confiate
- rahat
- zahar vanilat
- scortisoara
- optional - frisca sau budinca de vanilie
(Am descris procedeul pentru o portie)
Se decojeste un mar mic, apoi i se scoate cotorul, marul ramanand intreg. Se taie un patrat din foaie, la mijloc asezandu-se marul. In scobitura marului se pune o lingurita de dulceata de capsuni, un miez de nuca, o bucatitica de rahat, stafide, fructe dezhidratate, sau ce mai avem prin casa. Se presara - tot in scobitura- zahar vanilat si neaparat scortisoara fin macinata. Se imbraca marul cu foaia si se aseaza in tava, cu "lipitura" in jos. Se da la copt in cuptorul preincalzit. E gata cand foaia e rumena. Se presara cu scotisoara amestecata cu zahar vanilat. Cui ii place poate sa ii faca si un mot de frisca, sau unul din budinca de vanilie.
Editez si adaug o idee de prezentare gasita pe net:
Si o sectiune - tot de pe net:
Later edit: o idee mijto de tot am gasit la fata de aici, sper sa nu se supere ca i-am sterpelit o poza:
misto si maru asta.
RăspundețiȘtergereTrebuie sa le fac si eu la ai mei..si mie bineînteles :D
Da, Maya, e bun, si usor de facut. Nici eu nu l-am facut de mult, daca nu ar fi atat de cald afara l-as face si eu azi.
RăspundețiȘtergere(P.S. Welcome pe la mine!)
io-s zilnic p'acia
RăspundețiȘtergere:D
ce mistoooooooooo
RăspundețiȘtergereacu am dat de haiosul tau si de maru'nbracat
le fac mintenas
Happppppyyy
RăspundețiȘtergereL&L asta.. sint EU: Nasha -papanasha , ca sa stii , nu stiu cum sa" ma schimb"
da nu -i bai ca haiosu-i bun si ase..
Aha, deci tu erai, numa' ca undercover!
RăspundețiȘtergereEu am acuma perioada cu foietaj (strudel) cu dovleac.