INGREDIENTE:
-supa
-2 oua
-gris
Se prepara o supa din carne si legume.
Cand s-au fiert legumele si carnea supa este gata. Se strecoara supa intr-o oala in care vom fierbe galustele, si se lasa saupa sa fiarba incet.
Se sparg intr-o farfurie doua oua. Se bat ca pentru omleta si se va pune "in ploaie" cate o lingura de gris.
Se va pune atata gris pana ce aluatul are consistenta asta : (adica se "tin" dârele facute cu furculita in el, nu dispar imediat)
O alta metoda de vrificare a consistentei aluatului de galuste ar fi si aceasta: se pune atata gris pana cand daca pui furculita deaspura aluatului si o ridici repede se formeaza asa, ca niste ate ce dispar repede (asta fiin'ca nu toate ouale sunt la fel, deci nu se poate generaliza cantitatea de gris). Asta e semnul ca este gris destul in compozitie. Adica sa va arat:
Intre timp oala cu zeama fiebe molcom. Luam o lingurita o tinem in zeama care fierbe cam pana se numara pana la 5 (mai rar, nu asa repede, ca doar ni-s in Ardeal). Cu lingurita infierbantata luam din compozitie si o scufundam in zeama fierbinte, si galustele se vor desprinde singure de pe lingurita, imediat se vede ce forma vor avea)
Cand sunt fierte ele si-au dublat volumul.
Asta e ultima poza pe care o am cu supa de gaina si verdeturi cu galuste de gris, habar n-am unde e poza cu farfuria finala si evident cu sectiunea de rigoarea, dar trebuie sa ma credeti pe cuvant ca sunt umflate , usoare , moi, pufoase , delicioase .
-supa
-2 oua
-gris
Se prepara o supa din carne si legume.
Cand s-au fiert legumele si carnea supa este gata. Se strecoara supa intr-o oala in care vom fierbe galustele, si se lasa saupa sa fiarba incet.
Se sparg intr-o farfurie doua oua. Se bat ca pentru omleta si se va pune "in ploaie" cate o lingura de gris.
Se va pune atata gris pana ce aluatul are consistenta asta : (adica se "tin" dârele facute cu furculita in el, nu dispar imediat)
O alta metoda de vrificare a consistentei aluatului de galuste ar fi si aceasta: se pune atata gris pana cand daca pui furculita deaspura aluatului si o ridici repede se formeaza asa, ca niste ate ce dispar repede (asta fiin'ca nu toate ouale sunt la fel, deci nu se poate generaliza cantitatea de gris). Asta e semnul ca este gris destul in compozitie. Adica sa va arat:
Intre timp oala cu zeama fiebe molcom. Luam o lingurita o tinem in zeama care fierbe cam pana se numara pana la 5 (mai rar, nu asa repede, ca doar ni-s in Ardeal). Cu lingurita infierbantata luam din compozitie si o scufundam in zeama fierbinte, si galustele se vor desprinde singure de pe lingurita, imediat se vede ce forma vor avea)
Cand sunt fierte ele si-au dublat volumul.
Asta e ultima poza pe care o am cu supa de gaina si verdeturi cu galuste de gris, habar n-am unde e poza cu farfuria finala si evident cu sectiunea de rigoarea, dar trebuie sa ma credeti pe cuvant ca sunt umflate , usoare , moi, pufoase , delicioase .
Hi there. Sa stii ca am facut azi galuste, insa cand le-am pus in oala dupa varianta ta (adica tinut lingurita in zama care fierbe) mereu mi s-au prins galustele de lingurita si se desprindeau greu. Asa ca am facut cum a zis matusa mea, adica inainte de a pune o galusca in ciorba tinema lingurita un pic in apa rece. In felul asta se desprind foarte usor :)
RăspundețiȘtergereHi, Mike!
RăspundețiȘtergereO fi buna si metoda ta, nuc contest. Daca citesti pe net ai sa descoperi ca exista mai multe metode de a face galustele de gris.
Pana la urma, important este sa iasa frumoase, gustoase si pufoase. Fiecare experimenteaza si ramane cu reteta care i-a reusit cel mai bine. Ma bucur ca ti-au reusit galustele, mie niciodata nu mi s-au lipit de lingura, desi le fac doar dupa metoda pe care am prezentat-o.
Bye! :-)
Am preparat galustele: am batut ouale cu sare si ulei. Am adaugat apoi grisul in ploaie, cate o lingura pe rand, amestecand dupa fiecare pana am obtinut consistenta dorita.
Ștergere* stiti ca aluatul are consistenta dorita atunci cand treceti cu furculita prin el si darele raman vizibile. Faceti acest test dupa fiecare lingura de gris fiindca si daca puneti prea mult nu e bine, galustele vor iesi tari