vineri, 10 august 2007

Supa de ardei umpluti

E o supa invatata de la buna. Tine loc si de felul I si de felul II, e foarte satioasa.

INGREDIENTE:

-pentru o portie-

-10 ardei grasi nu foarte mari
-1 ceapa
-2-3 rosii
-100 g orez
-500 g carne macinata (porc+vita)
-bulion sau pasta tomate
-50 g zahar
-50 g faina
-ulei
-3 catei de usturoi
-sare, piper


(Eu am pregatit cam 3 portii)



Peste carne se pune orezul


Ceapa se toaca marunt



Se caleste ceapa in putin ulei



Ceapa calita se pune peste carnea cu orez


Se condimenteaza


Se pregatesc ardeii: se scobesc cu un cutit si se curata de seminte:


Ardeii se vor umple cu amestecul de carne


Mie atatia mi-au iesit:


Pentru fiecare ardei se va face cate un capacel dintr-o bucata de rosie





Se pun ardeii la fiert intr-o oala mai inalta



Cele 2 portii facute suplimentar se pun in pungi si pungile se pun la congelator



Cand ardeii sunt aproape fierti se pregateste sosul. Se caleste in putin ulei usturoiul taiat marunt




Cand usturoiul lasa miros se adauga faina.

Se rumeneste foarte putin faina

Apoi se pun 2 - 3 polonice de zeama de la ardei:



Se pun in sosul de faina 2 linguri de pasta de tomate (sau 200 ml bulion)


Se adauga zahar


Si se omogenizeaza cu ajutorul pasatorului vertical (atentie, al meu are piciorul de fier, grija mare la cele cu picior de plastic, se crapa daca se folosesc in amestecuri fierbinti)

Se mai dilueaza putin sosul si se toarna peste ardeii din oala

Se lasa la fiert inca 2-3 clocote

Pofta mare!


Si desertul:



2 comentarii:

  1. Ioi, dupa 1 an si un pic ajung si eu sa raspund la comentariul tau Gaby! Mulțu' frumu'! Si, iarta-ma pentru intarziere. :D

    RăspundeţiȘtergere