INGREDIENTE:
- un plic drojdie uscata
- o lingurita rasa de sare
- 2 linguri pline de miere
- 250ml lapte cald
- 500-550 gr faina
- 25 gr unt
Se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se lasa 15 minute.
Se dizolva mierea in lapte, se adauga si untul si se amesteca cu restul ingredientelor. Apoi se toarna si drojdia. Se omogenizeaza si se framanta vreo 10-15 minute. Se lasa apoi la odihnit vreo ora si jumatate in castron acoperit cu un servet umed. Se intinde aluatul in forma de foaie rotunda, se taie in triunghiuri (-sectoare de cerc mai degraba-) se pune umplutura (rahat, gem, stafide, mac, nuca, fructe confiate etc). Se coc in tava teflonata sau pe tava normala cu hartie de copt. Se ung deasupra cu ou batut si se dau la copt pana se rumenesc.
In poza in spatele castronului cu coruri pufoase se poate vede o negresa:
Negresa
-reteta a la Pocahontas-
- 1 ou
- 1 cana zahar
- jumate cana ulei
- 1 cana lapte (caldut)
- 2 cani faina ( recomand in continuare faina cu punga rosie, de la Titan, reusita sigura)
- 1 lingura bicarbonat rasa
- 3 linguri cu gem ( nu dulceata)
- 3 linguri cacao
Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, gemul. Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul ( praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacaoa. Se coace in tava mica unsa cu unt sau ulei, si tapetata cu faina. Se coace in cuptor la 175 de grade cam 35 de minute. Dupa ce s-a racit se glazureaza cu ciocolata topita si se presara cu bucati de nuca prajita.
- un plic drojdie uscata
- o lingurita rasa de sare
- 2 linguri pline de miere
- 250ml lapte cald
- 500-550 gr faina
- 25 gr unt
Se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se lasa 15 minute.
Se dizolva mierea in lapte, se adauga si untul si se amesteca cu restul ingredientelor. Apoi se toarna si drojdia. Se omogenizeaza si se framanta vreo 10-15 minute. Se lasa apoi la odihnit vreo ora si jumatate in castron acoperit cu un servet umed. Se intinde aluatul in forma de foaie rotunda, se taie in triunghiuri (-sectoare de cerc mai degraba-) se pune umplutura (rahat, gem, stafide, mac, nuca, fructe confiate etc). Se coc in tava teflonata sau pe tava normala cu hartie de copt. Se ung deasupra cu ou batut si se dau la copt pana se rumenesc.
In poza in spatele castronului cu coruri pufoase se poate vede o negresa:
Negresa
-reteta a la Pocahontas-
- 1 ou
- 1 cana zahar
- jumate cana ulei
- 1 cana lapte (caldut)
- 2 cani faina ( recomand in continuare faina cu punga rosie, de la Titan, reusita sigura)
- 1 lingura bicarbonat rasa
- 3 linguri cu gem ( nu dulceata)
- 3 linguri cacao
Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, gemul. Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul ( praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacaoa. Se coace in tava mica unsa cu unt sau ulei, si tapetata cu faina. Se coace in cuptor la 175 de grade cam 35 de minute. Dupa ce s-a racit se glazureaza cu ciocolata topita si se presara cu bucati de nuca prajita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu