INGREDIENTE:
-500 g cartofi albi
-200 ml lapte cald
-50 g unt
-sare
Se spală cartofii, se curăță de coajă și se taie în felii mai mari și se pun la fiert în apă rece.
După ce au fiert, se scurg de apa în care au fiert și se sfarmă cu un pasator manual ca în imagine, sau cu o furculiță.
Se adaugă bucata de unt și se sărează după gust
Se adaugă laptele care e bine să fie macar la temperatura camerei, deci nu luat direct din frigider
Se amestecă bine cu telul de la mixer, pentru aerarea pireului. El devine foarte cremos și pufos. Dacă se folosesc chiar de la început paletele de la mixer pireul devine cleios. Deci, mai întâi se spag cartofii cu furculița/pasatorul manual, și abia apoi se aerează cu mixerul la viteză mare.
-500 g cartofi albi
-200 ml lapte cald
-50 g unt
-sare
Se spală cartofii, se curăță de coajă și se taie în felii mai mari și se pun la fiert în apă rece.
După ce au fiert, se scurg de apa în care au fiert și se sfarmă cu un pasator manual ca în imagine, sau cu o furculiță.
Se adaugă bucata de unt și se sărează după gust
Se adaugă laptele care e bine să fie macar la temperatura camerei, deci nu luat direct din frigider
Se amestecă bine cu telul de la mixer, pentru aerarea pireului. El devine foarte cremos și pufos. Dacă se folosesc chiar de la început paletele de la mixer pireul devine cleios. Deci, mai întâi se spag cartofii cu furculița/pasatorul manual, și abia apoi se aerează cu mixerul la viteză mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu