luni, 13 august 2007

Pensiuni in zona Arieseni

Zona Ariesenilor e zona in plina dezvoltare turistica. Se construieste foarte mult, unde te uiti vezi cate un mic santier. E bine, e rau, cine sa mai stie? Concurenta e foarte mare, asa ca va aparea oferta diversificata. Castig pentru turist, castig si pentru gazda. Poate si pentru stat. Am spus poate ;)

Uitati-va si voi, cat de mare e oferta (si ceea ce am fotografiat eu pot sa afirm ca e nesemnificativ!)

Sunt pensiuni din Vartop, Arieseni, Garda, Scarisoara, pozele nu sunt ordonate, nu mai stiu exact locatia fiecareia.


Asta cica e vila lui Nastase - dadada, peste tot are Nastase proprietati, ce sa-i urez sa le stapaneasca sanatos, daca le are.




Astia aveau banner mare cu "AM DESCHIS!" :)

Astia mai aveau de lucru la fatada




Aaaaaaa, asta e vila Vank, cu patroana celebra, a fost doar la schimb de mame (merita sa te opresti, au cafea buna)






Si cam atat.

6 comentarii:

  1. Ceau happy!!! De-abia acum ti-am descoperit blogul :) ...si vreau sa-ti spun ca-mi place muuult de tot!
    Pozele sint super-faine...si retetele!

    Te pup si succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te pup, Laura, esti o draguta ca de obicei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Gata, plec la Arieseni :)
    Excelente fotografiile si comentariile de la Apuseni adventures...
    In alta ordine de idei, caut de multa vreme o reteta straveche pentru paine de casa. Ma poti ajuta?
    Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa te duci, e frumos si vara e frumos si iarna!

    Unii dintre proprietarii de pensiuni organizeaza si mese cu mancaruri traditionale; poate ai norocu' sa aflii acolo o reteta stra-stra-stra-veche pentru paine :)Eu nu am facut pana acuma paine in casa; am brutarie chiar in vecini :)

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc. am gasit de curand un articol cu o reteta dacica:

    {De la Slobozia, Răzvan Ciucă, directorul Muzeului Agriculturii, a venit cu toate cele necesare fabricării unei pâini speciale, după reţeta veche a dacilor. Concret, făina este măcinată prin acelaşi procedeu folosit şi de femeile dacilor, acum peste 2000 de ani.

    Reţeta este simplă şi nu diferă de cea din zilele noastre, adică făină, apă şi sare. Diferenţa este în modul de coacere. Se pun lemnele la foc, iar când se face jar, se aşază pe o lopată coca frământată, apoi se astupă cu un vas din lut. În circa zece minute începe să se coacă, iar în alte zece iese aburindă.

    “Peste tot în lume pe unde am dus-o, această pâine a fost îndelung admirată. A fost relativ uşor să refacem procedeul de fabricare, cercetând datele istorice”, ne-a informat Răzvan Ciucă, directorul Muzeului Agriculturii din Slobozia. }

    iti recomand sa faci paine acasa, in cuptor, o sa o mananci goala, asa de buna e... :)
    numai bine

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am foat la Arieseni numia iarna. Este foarte frumos, zapada multa, curatenie, liniste si peisaj superb.

    RăspundețiȘtergere