INGREDIENTE:
-1 kg de spanac proaspăt, sau o pungă de 400 g de spanac congelat
-250 ml lapte
-2 linguri făină
-3 linguri ulei
-4 căței de usturoi
-sare, piper
Dacă se folosește spanac proaspăt, atunci acesta se spală frunză cu frunză și se pune la opărit într-o oală cu apă fierbinte și sărată. Când e fiert se scurge și se toacă mărunt cu un cuțit.
Usturoiul se taie mărunt și se călește în ulei.
Se adaugă făina și se amestecă.
Când făina a prins consistența asta:
... se pune laptele călduț, puțin câte puțin, amestecând încontinuu să nu se facă (,) cocoloașe.
Pentru a evita formarea cocoloașelor se folosește telul pară. Dacaă totuși s-au format cocoloașe (ele apar de regulă când se pune laptele rece) acestea se vor sparge cu blenderul vertical cu picior metalic.
Sosul e gata când arată așa: (se pot vedea bucățelele de usturoi, cui nu-i place le poate scoate înainte de a pune făina)
Se adaugă spanacul tocat foarte mărunt
Se ține pe foc până se decongelează, sau dacă se folosește spanac proaspăt atunci se dau vreo 2-3 clocote. Sărăm și piperăm după gust.
Se servește cu ochiuri de ou :
S-aveți poftă mare!
mmmda... poate ii bun cu ochiuri, dar incercati spanacul sa il mancati cu ficatel. E cea mai buna combinatie:D
RăspundețiȘtergereDadada, sau ficățelul cu cartofi prajiti si salata de castraveti. :D
RăspundețiȘtergere