vineri, 3 august 2007

Salata de cartofi

~sau salata orientala~

INGREDIENTE:

-1kg cartofi
-4 oua
-2-3 cepe
-ulei si otet
-sare, piper, boia

E atat de cald afara ca statul in bucatarie e un chin. Asa ca pentru azi am facut o mancare ieftina si care nu trebuie "pazita" in timp ce se fierb "componentele". Si care e buna si rece.

E vorba despre salata de cartofi (mai mult sau mai putin orientala).

Ne trebuie cartofi, ceapa, oua, ulei, otet, condimente.

Se pun la fiert cartofii dupa ce au fost spalati bine. La fel si ouale.

Pana nu se face mai cald in bucatarie preparam sosul cu care vom asezona salata. Intr-un castron se pune ulei (vreo 50 ml), 3 linguri de otet, sare, piper, boia. Se omogenizeaza.

Ceapa se taie pestisori si se adauga peste sosul de mai sus.


Dupa vreo 10-15 minute se iau ouale de pe aragaz si se pun sa stea in apa rece.(Sa se raceasca si ca sa se poata curata de coaja mai usor). La fel procedam si cu cartofii cand sunt fierti.

Se taie cartofii in feliute, apoi ouale si se toarna deasupra sosul.


Se amesteca:


Si se serveste. Eu am ales sa o "dedulcesc" cu doua linguri de ton in suc propriu.


  • E foarte reusita si combinatia de salata de cartofi cu chiftele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu