INGREDIENTE:
-500 g cartofi
-1 morcov mare
-1 ceapa
-5 catei de usturoi
-2 oua
-5 linguri ulei
-sare, piper
-300 g carne macinata
Asadar, avem nevoie de cartofi (initial la mine erau vreo 8, apoi am plusat la 10) nu foarte mari, dar cat sa poata fi scobiti fara probleme, o ceapa, 2 morcovi, 2 oua, condimente, un fir de ulei si evident carne tocata (porc am avut eu).
Se spala cartofii se curata si se tin in apa rece. Ceapa si morcovii se curata si se toaca marunt, apoi se calesc in foarte putin ulei:
Apoi luam un dispozitiv de ... scobit cartofii. Eu am folosit o chestie din aia cu care faci aperitive: decupezi din paine, salam, cascaval, etc si apoi in toate se infige o scobitoare.
Ca sa scot miezul m-am mai ajutat si de o lingurita.
Dupa ce scobim cartofii, ii punem inapoi in cratita cu apa, ca sa nu se inegreasca.
Umplutura de carne se prepara la fel ca si la ardeii umpluti. Adica:
Carnea tocata, cam 300 de grame (mi-e mi-a mai ramas umplutura, cred ca 200 de grame e mai mult decat suficient)
Se amesteca ccc cu ceapa si morcovii caliti, ouale si condimente (sare, piper, usturoi)
Omogenizam amestecul.
Cu mana uda umplem fiecare cartof, si il asezam in cratita. Eu i-am copt in cuptor, drept pentru care am scos vasul de Jena de sacrificiu (adica ala mai ars, credeti-ma ca il frec ca sa-l curat de mi se mureaza degetele si mi se topesc unghiile, dar el nu se curata cum as vrea eu:
Eu, fiindca il dau la cuptor, am mai pus un fir de ulei pe fiecare cartof
Adaugam apa, cine are poate sa puna supa.
I-am tinut la cuptor cam 30 de minute, apoi am luat capacul vasului si i-am mai lasat vreo 10 minute. Voila:
Uitati ce a iesit :
Sectiune:
-500 g cartofi
-1 morcov mare
-1 ceapa
-5 catei de usturoi
-2 oua
-5 linguri ulei
-sare, piper
-300 g carne macinata
Asadar, avem nevoie de cartofi (initial la mine erau vreo 8, apoi am plusat la 10) nu foarte mari, dar cat sa poata fi scobiti fara probleme, o ceapa, 2 morcovi, 2 oua, condimente, un fir de ulei si evident carne tocata (porc am avut eu).
Se spala cartofii se curata si se tin in apa rece. Ceapa si morcovii se curata si se toaca marunt, apoi se calesc in foarte putin ulei:
Apoi luam un dispozitiv de ... scobit cartofii. Eu am folosit o chestie din aia cu care faci aperitive: decupezi din paine, salam, cascaval, etc si apoi in toate se infige o scobitoare.
Ca sa scot miezul m-am mai ajutat si de o lingurita.
Dupa ce scobim cartofii, ii punem inapoi in cratita cu apa, ca sa nu se inegreasca.
Umplutura de carne se prepara la fel ca si la ardeii umpluti. Adica:
Carnea tocata, cam 300 de grame (mi-e mi-a mai ramas umplutura, cred ca 200 de grame e mai mult decat suficient)
Se amesteca ccc cu ceapa si morcovii caliti, ouale si condimente (sare, piper, usturoi)
Omogenizam amestecul.
Cu mana uda umplem fiecare cartof, si il asezam in cratita. Eu i-am copt in cuptor, drept pentru care am scos vasul de Jena de sacrificiu (adica ala mai ars, credeti-ma ca il frec ca sa-l curat de mi se mureaza degetele si mi se topesc unghiile, dar el nu se curata cum as vrea eu:
Eu, fiindca il dau la cuptor, am mai pus un fir de ulei pe fiecare cartof
Adaugam apa, cine are poate sa puna supa.
I-am tinut la cuptor cam 30 de minute, apoi am luat capacul vasului si i-am mai lasat vreo 10 minute. Voila:
Uitati ce a iesit :
Sectiune:
IMi place ideea! Mai ales ca ador cartofii!
RăspundețiȘtergereDaa, si mie! Poti sa faci langa cartofii astia si un sos, eu am facut sos de rosii si sos de marar, ies deliciosi.
RăspundețiȘtergere