joi, 16 august 2007

Mere imbracate


INGREDIENTE:

- aluat de foietaj
- mere
- dulceata
- nuci
- fructe confiate
- rahat
- zahar vanilat
- scortisoara
- optional - frisca sau budinca de vanilie

(Am descris procedeul pentru o portie)

Se decojeste un mar mic, apoi i se scoate cotorul, marul ramanand intreg. Se taie un patrat din foaie, la mijloc asezandu-se marul. In scobitura marului se pune o lingurita de dulceata de capsuni, un miez de nuca, o bucatitica de rahat, stafide, fructe dezhidratate, sau ce mai avem prin casa. Se presara - tot in scobitura- zahar vanilat si neaparat scortisoara fin macinata. Se imbraca marul cu foaia si se aseaza in tava, cu "lipitura" in jos. Se da la copt in cuptorul preincalzit. E gata cand foaia e rumena. Se presara cu scotisoara amestecata cu zahar vanilat. Cui ii place poate sa ii faca si un mot de frisca, sau unul din budinca de vanilie.


Editez si adaug o idee de prezentare gasita pe net:





Si o sectiune - tot de pe net:





Later edit: o idee mijto de tot am gasit la fata de aici, sper sa nu se supere ca i-am sterpelit o poza:

6 comentarii:

  1. misto si maru asta.
    Trebuie sa le fac si eu la ai mei..si mie bineînteles :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Maya, e bun, si usor de facut. Nici eu nu l-am facut de mult, daca nu ar fi atat de cald afara l-as face si eu azi.

    (P.S. Welcome pe la mine!)

    RăspundețiȘtergere
  3. ce mistoooooooooo
    acu am dat de haiosul tau si de maru'nbracat
    le fac mintenas

    RăspundețiȘtergere
  4. Happppppyyy
    L&L asta.. sint EU: Nasha -papanasha , ca sa stii , nu stiu cum sa" ma schimb"
    da nu -i bai ca haiosu-i bun si ase..

    RăspundețiȘtergere
  5. Aha, deci tu erai, numa' ca undercover!

    Eu am acuma perioada cu foietaj (strudel) cu dovleac.

    RăspundețiȘtergere