joi, 2 august 2007

Acordeon din cartofi

~sau evantai din cartofi~

- Reteta care mi-a adus celebritate prin forumuri si topicuri gastronomice :lol: -


Asadar si prin urmare, uitandu-ma pe la vecinii nostri rusi in site, am vazut poze frumoase si care mi-au lasat gura apa. M-am folosit de un translator free - ca doar v-am zis ca nu citesc decat pozele, restul de hieroglife le ignor - si culmea e ca nici acel translator nu prea stia el despre ce e vorba. Asa ca am ramas cu nelamurirea acolo la topicul cu rusa si mi-am pus in valoare fantezia si ce mai era prin frigider (vai ce mai combinatie !)

Ce ne trebuie ca sa putem canta la acordeonul rusesc?

Niste cartofi. Pana va hotarati cati cartofi o sa faceti, dati drumul la cuptor sa se incalzeasca. Va mai trebuie o bucata de unt de la frigider (trebuie sa fie de la frigider ca sa poata fi feliata), branza (la tanti din Rusia era ceva cascaval ras, la mine a ajuns sa fie triunghiuri de branza topita). Am mai gasit in frigider, stinghere pe o farfurie, niste felii de salam de vara - mi-am zis ca nu are cu ce sa imi strice acordeonu'...




Si acum sa va arat ce am facut:

Am curatat de coaja cartofii si in fiecare din ei am taiat felii. Feliile nu le-am taiat pana jos, ci le-am lasat prinse de cartof. Intre felii am inceput sa inserez feliute de unt,



si evident jumatati de felii de salam:



Fiecare cartof l-am pus pe cate un patrat din folie de aluminiu (nu ma certati, ca nu il folosesc des) iar deasupra fiecarui cartof am pus jumatate din triunghiul de branza topita.




Am inchis cu grija patratul de aluminiu, incat sa nu scape nici macar o picatura de unt.



Se dau la cuptor pentru o jumatate de ora. Cand sunt gata, se scot imediat pe platou, se orneaza cu putin gogosar si patrunjel verde si se servesc asa fierbinti.




Nu mai e nevoie sa va zic cat sunt de deliciosi.






Acordeoanele de cartofi se pot face si in varianta simpla (cartofii crestati, condimentati cu ce vreti si umpluti cu unt). De exemplu aici sunt acordeoane simple, o pulpa de pui la cuptor si o salata de castraveti, usturoi si iaurt.




6 comentarii:

  1. O sa incerc chiar maine! Ca la pranz suntem doar eu si copiii :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa le faci, ca nu o sa regreti. Decat ca ai facut prea putine acordeoane :lol:

    RăspundețiȘtergere
  3. sincer o sa fac reteta ta... mi se pare super interesnta

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc pentru reteta Happy draga ,i-am facut de atatea ori ...si afara la gratar am facut "acordeoane" ,sunt un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ! Ma intrebam daca ai cumva postat linkul catre site-ul rusesc pe undeva. Merci.

    RăspundețiȘtergere